Onsdag...

Idag är det skolböckerna som gäller hela dagen, Gubben ska in till jobbet ikväll oxå så det blir gott om tid till mina ekvationer =o) Det är nästan så att man saknar skolan när man är ledig, det känns faktist riktigt bra. Denna gången är det roligt även om det är slitsamt. Jag går för att jag vill och för att jag har ett mål. Jag ska bli någon, någon med en titel. Jag ska kunna jobba med något jag är utbildad till. Ja, det är min plan iaf. Sen får man ju se hur vägen dit blir. Saker kan ju hända och komma ivägen. Men jag är nöjd med att ha en plan och förr eller senare ska jag slutföra den oxå.

Igår sken solen och det var riktigt varm och skönt ute. Det resulterade i att jag städade altanen och satte dit bord och stolar så nu kan man sitta och äta ute när plusgraderna är trivsamma. Hunden invigde möblerna och sen kom lilla mamma och gjorde mej sällskap med premiärfika =o)

Fler vårtecken



mysigt att sitta inne ute



Grabbarna fick ta en snabb josfika när dom kom hem

stressiga dagar.. inte kul när man inte mår toppen =o(

Vilken dag... trodde man skulle ta det lugnt och ha det bra när man hade lov men det blev inte riktigt så... inte idag iaf. Har varit på VC och kollat upp hals och öron men det var "bara" virus så jag slapp penicillin. Varit feberfri hela dagen så jag hoppas det är på rätt håll nu.
Katt och Hund har blivit vaccinerade och veterinären hittade något konstigt med Kisens tand så den måste dras ut, vet inte riktigt vad jag ska sälja för att få råd med det. Stackars Katt, han förmodligen tandvärk. Men dom var såååå duktiga. Jag fick höra att jag hade världens snällaste katt =o) Min snälla Mamma var oxå me och hjälpte mej att ta hunden och som jag fattade så giclk det jättebra med honom oxå. Jag kände mej väldigt stressad och ofokuserad när vi var där för jag hade tid att passa på Grabbens dagis där det var Påskpyssel idag =o) Jättemysigt med äggmålning, göra påskkort och påskris, kokt korv och fika. Och så kan man ju passa på att gå runt och titta på allt kul ungarna har gjort som sitter på väggarna.
Jag och Grabben var inte hemma förrän klockan var över fem så middagen blev sen och promenaden med hunden blev sen så vi fick hoppa badet ikväll... men men, en riktigt mysig eftermiddag/kväll blev det ändå med mycket bus. Fast jag kommer nog inte få det lätt att få upp Lillfisen i morgon bitti =o)

så fint det blev




fast det var roligare att leka med bästisen (han i grön tröja)



Denna eviga sjukstuga....

Jaha, Grabben har (peppar, peppar) hållt sej frisk och varit på dagis hela veckan, Gubben fick feber i söndags och hade sin första feberfria dag i fredags och då åkte jag dit... Idag har jag ingen feber längre men fruktansvärt ont i halsen och ut i öronen. Jag undrar när detta ska sluta.? Men men, tur i oturen så blev ju jag dålig när jag e ledig så jag missar inget i skolan.

Igår hade vi lite vårstädning i trädgården, dvs vi plockade undan alla sopor och Gubben var på tippen. Ser mkt trevligare ut nu!!! Lillfisen hade oxå näsblod för första gången sen vi åkte ambulans. Då var han bara 5 månader. Denna gången fixade vi det själva =o) Men det måste gjort ont. Han dök ner i en tunna och slog i både läpp och näsa i kanten. Men han är en tuffing, det var väldigt ledsamt i några minuter men sen var allt lugnt igen.
Min lilla Mamma var förbi oxå men lite piller och tabletter till lilla ynkliga mej =o) och hon hade varit hos Mormor som hade skickat med Påskägg till Lillfisen. Sen var han dag gjord.



 


Påskkaninen fick åka gräsklippare


Nya dojjor från Farmor

Nu är det vår!!

Snön smälter, solen skiner, termometern visar plusgrader..... och nästa vecka har jag påsklov!!! Det var länge sedan jag hade påsklov sist. Jag kommer dock inte vara ledig hela veckan eftersom jag ligger lite efter i skolan. Jag måste räkna lite och plugga engels grammatik, och så ska jag jobba på torsdag =o) Kan nog bli lite att göra när det är skärtorsdag och röd dag på fredagen.

Idag är Gubben så gott som feberfri och Lillfisen pigg och nöjd över att få vara på dagis och leka med bästa kompisen. Det är så mysigt att se när de slutar leka brevid varandra och faktiskt leka MED varandra. Idag när jag kom till dagis var alla ungar ute och dessa två satt för sej själva och skalade ekollon och delade upp dem så de hade lika många var =o) Så söta så man bara smälter. Jag hoppas de får följas åt även upp i skolåldern, mysigt med en bästis.

Nu håller vi tummarna för fint väder i helgen så man kan vara ute, idag åt vi faktist middag på varandan... mycket trevligt=o)

 

mycket vatten blir det när snön smälter

Storstädning

Det är helt ofattbart vad skitit ett litet hem som mitt kan bli på kort tid.... men det är ju ingenting mot vad det blir på 2 veckor.... Idag har jag fått städa ordentligt för första gången sen Lilleman blev sjuk. Allt blir ju bara provisoriskt när man har honom hemma dygnet runt. Det hjälper ju inte heller att han tycker dammsugaren är obehaglig. Men idag luktar det gott och ser fräscht ut här hemma... mysigt.

Har mentalt börjat ladda inför skolan i morgon. Man minns tillbaka till högstadiet hur man fajtades med prestationsångerst, magkatarr, sömnbrist och stress..... skildnaden nu när man går vuxenutbildning är.....hm..... ingenting!! Man kanske är stressad över andra saker som lån och ifall man blir tvungen att jobba oxå för att ekonomin ska gå ihop, men annars e det precis likadant. Till o med tjafs och gruppbildningar bland kurskamrater finns här oxå... man blir så trött.

Eftermiddagen tillbringade vi hos Grannarna, mycket trevligt och Lilleman hade jätteroligt och lekte med deras katter. Vi har knappt sett våra grannar heller nu när vi har haft sjukstuga hemma så det var väligt trevligt att bara ta en kaffe och prata lite skit. I morgon ska jag komma igång med träningen igen så får jag förhoppningsvis träffa frun i familjen lite oftare eftersom vi tränar ihop  =o)

 

Nu e det dax för söndagsmys =o)

Mysdag =o)

Idag har jag och lillkillen haft mysdag på förmiddagen. Gått på stan, ätit korv och träffat Emily. Vi åkte in för att köpa något gott födelsedagsben till lilla hunden eftersom han inte fick något när han fyllde i onsdags. Det blev fem stycken =0) Lillhusse fick välja. Sen var ju leksaksaffären ett givet mål där det faktiskt blev ett puzzel.

Min lilla goding skötte sej alldeles utmärkt och vi hade det jättemysigt, det är så skönt att han mår bättre och börjar bli sej själv igen. Har även fått gå loss med saxen på honom idag.... det är ju en upplevelse varje gång. Ungstackarn har fått min tjocklek på hår (och det vill säga MASSOR med hår) och blir ju så varm. När han var yngre kunde jag ta trimmern men nu fick jag inte det idag utan det blev saxen. Jag är inte avundsjuk på frisörer som ska klippa barn, att dom har några fingrar kvar är ju ett under. Men men, jag fick bort en del även om det är allt utom jämt.

KorvLunch i bagaget =0)


Nyklippt

hoppas hoppas hoppas....

Igår var febern uppe på 38 som högst och idag har han varit helt feberfri hela dagen. Han har till och med fått sova inatt!!! Jag hoppas och önskar att detta äntligen ska ta slut nu.

I onsdags var jag på middag hos min farmor för min farbror var hemma i Sverige för första gången på 3 år och då passade vi på att samla vår lilla skara så alla fick träffas. Tyvärr var ju inte Grabben och Gubben me eftersom Grabben fortfarande var dålig då. Men det var väldigt trevligt iaf. Jag måste nog erkänna att det var riktigt skönt att få åka själv och tänka på något annat en stund. Och jag vet att jag inte hade fått prata med min farbror ifred om lillplutten hade snurrat runt benen. Han har ju en förmåga att stjäla uppmärksamheten när släckten samlas =o). Han är ju första barnbarnet på min pappas sida och än så länge det enda oxå.

I onsdags var det även vår lilla vovves födelsedag, han är hela 6 år gammal =o) lilla lathunden





nu börjar det bli fart i honom

Olyckan kommer sällan ensam... eller vad e det dom säger..?

Var på vårdcentralen igår efter en tuff natt med Grabbens feberdrömmar. Stackarn trodde att han hade hundar som jagade honom i sängen... 40 graders feber. Hur som helst så hittade läkaren öroninflammation på en helt panikslagen unge som inte ville bli undersökt. Han kunde inte göra färdigt undersökningen utan nöjde sej med att ha sett öronen. Han sa att skulle det vara något med luftvägar och lungor som jag var rädd för så var det ändå samma medicin. Något lättad lämnade vi vårdcentralen i hopp om att medicinen skulle få allt att vända. Det blev flytande Kåvepenin 3ggr/dag. Redan första dosen fick ungstackarn att klökas så pass att hälften kom upp igen... 3 gånger bråkar vi oss igenom skiten innan jag ringer vårdcentralen igen och ber dom skriva ett recept på tabletter istället. Mitt hjärta klarar inte av att se ungen lida så. Igår kväll kände jag att jag behövde komma utanför huset själv en liten stund och tog hunden med mej ner till byn för att få lite luft. När vi kommer tillbaka till bilen så startar inte den... TJOHO!!! Blir hembogserad av lilla Pappa.

Idag känns det som om Grabben har blivit sämre, febern vägra gå ner och han är väldigt nersatt. Mamma kom hit efter jobbet för att hjälpa mej med hunden och hade handlat till oss oxå.. Tack än en gång, jag e så tacksam.

När Gubben kommit hem åker vi för att hämta nya medicinen och givetvis så har inte läkaren skickat nått nytt recept... suck. Jag trodde jag skulle börja gråta på plats, men det såg nog tjejstackarn innanför disken för efter min vädjan att hjälpa mej så bytte hon det flytande mot tabletter. Och när vi kom hem igen tog grabben sin medicin helt utan tjabb. Så nu håller jag tummarna för att det ska vända och att vi får sova inatt. Hoppas bara jag kan koppla bort att jag har missat jääääätte mycket i skolan. Svärmor har varit här en stund ikväll och läst med Grabben så jag kunde plugga lite men jag har massor kvar. Ska iaf gå i morgon, Svärmor kunde hjälpa mej med Grabben i morgon oxå.

Usch vad jag känner mej gnällig men dessa dagarna har verkligen tagit all min kraft och energi. Tycker nog lite synd om mej allt =o)

Usch vad jag e less...

Nu har ungstackarn 39 graders feber... IGEN!!! Det börjar bli riktigt påfrestande nu. Jag tycker så synd om honom. Fast han är inte riktigt så nersatt som förra helgen, men i morgon blir det vårdcentralen. Nu får det vara nog.

Idag har solen varit framme och när Grabbens Panodil hade börjat göra verkan satte vi oss ute och åt lunch. Vi behövde verkligen frisk luft allihopa. Jag kan ju erkänna att jag är liiite sliten idag. Det var länge sen jag jobbade natt. Men det var riktigt roligt att vara bakom baren igen. Det är när man gör ett gästspel så här som man märker hur mycket man saknar det. Tyvärr var det dåligt med folk men jag hade kul ändå =o)

Våren är här!!!


Årets första utelunch


Här delas det lika...

Allt upponer....

Vilken vecka, jag är glad att det är sista vardagen i morgon. Allt har varit upponer. Lillfisen har varit sjuk och hemma t o m idag, Gubben har varit hemma från jobbet och i skolan har det varit en riktigt dålig stämning. Jag känner mej helt utsliten... inte fysiskt men psykiskt. Jag är helt j-la slut. Skolarbetet stiger mej över huvudet vilket inte gör saken bättre. Jag känner mej fruktansvärt otillräcklig och värdelös. Det är en jobbig känsla.... o dessutom bilr jag väldigt gnällig =0)

I morgon ska lillfisen till dagis, Gubben till jobbet och jag ska lämna in en hemuppgift i matten som faktiskt är färdig!!! Sen blir det lite plugg i samhäll med en kurskamrat. Kvällen hoppas jag på att den blir i soffan med god mat och Lets Dance.... håller tummarna för det.

Djupt andetag och nya krafter inför helgen... ska ju faktiskt jobba på Lördag... ska bli kul!

Löjliga familjen

Den lilla sjuk igen... =0(

Min stackars lilla goa unge. Denna gången har han det riktigt jobbigt. 39graders feber, hostar så det låter som att bröstkorgen ska gå sönder, ont i halsen och har dessutom trampat på en pusselbil så han har blåmärke under foten. Gubben ringde juorcentrelen idag men dom tyckte att han skulle må skit i 4 dagar till innan någon läkare skulle titta på honom.

Mitt lilla hjärta.


Förra årets semester







Det är så gott när solen skiner så jag började titta på förra årets semesterbilder. Vi var iväg 1 vecka med husbilen på Öland och hade superfint väder hela veckan... ja, allt var kanon!!! Hoppas vi får möjlighet till att göra något liknande denna sommaren oxå.



MVG!!!!!! (igen =0) )

Så skönt att även svenska gick bra... Hade tydligen högst poäng i klassen... jag är nöjd =0)

I lördags kom min Pappa och hans fru hem från USA. Dom har bilat från San Fransisco till Las Vegas och tillbaka. Ingen dålig resa =0) Dom hade med sej annonsblad från LV om Elvisbröllop. Gubben har alltid sagt att om han ska gifta sej så ska det ske inför Elvis i LV. Kul.... Jag lär nog aldrig bli gift.

I morgon är det självstudier som gäller, vilket innebär att jag har huset för mej själv hela dagen. Ska förhoppningsvis äntligen komma ifatt mej med Engelskan och göra inlämningsuppgiften i Matte. Blir det tid över ska jag försöka sätta mej in i politiken. Samhällskunskapen kommer att handla om politik veckorna fram till Påsk och ska avslutas med en debatt där varje elev ska representera ett parti och prata om två olika hjärtefrågor. Jag fick Kristdemokraterna och ska debattera om Miljön och Vården... tjoho!!... eller inte. Alltså politik har aldrig varit ett intresse och då har jag faktiskt försökt varje gång det är val att sätta mej in så pass att jag känner mej trygg i röstningen.... men sen faller det bort lika fort igen. Det är ju lite kul att det är valår nu när man ändå ska sätta sej in i det =0)

Men först och främst så får vi se om lilleman kommer iväg till dagis. Det verkar som om han håller på att bli sjuk igen... suck. Han hostar och väser och känns allmänt olustig. Får se hur natten blir och hur han verkar i morgon bitti. Stackarn, jag hoppas verkligen för hans skull att han slipper en andra omgång.


Lilla snyggingen i sin nya USA-pyamas och solhatt =0)

Sitter på skolan

Fick en ofrivillig håltimme så nu sitter man vid datorn. Hade man vetat att man skulle få en stund över hade jag tagit med mej läxan hemifrån så jag hade kunnat plugga istället. Men men.

Solen skiner idag igen!!!!! Ljuvligt. Jag har höga förhoppningar om vår nu.... det är ju faktiskt Mars =0) Det är så mycket man vill göra så fort solen är framme, men så lite man hinner. Jag och Gubben har sagt att vi inte ska ha så stora planer inför denna vår och sommar. Tidigare år har man tittat på huset, tomten, vägen osv... och satt upp skyhöga mål om att få allt färdigt.... liten lagom stressfaktor. Men i år tar vi det efter ork, vilja och ekonomi. Vi sitter ju inte i sjön utan har det ganska bra som vi har det. Det jag därimot hoppas på att vi kanske orkar med är altanen på baksidan. Att rusta upp den och få den brukbar hade inte behövt kosta så mycket men hade förlängt sommarkvällarna.... hade varit nice.

Dax för samhällskunskap

Fortfarande plusgrader

Jag blir lika glad varje gång jag tittar på termometern och det fortfarande är plusgrader. Jag är faktiskt riktigt trött på snön. Den har tagit mer energi än den har gett i år. Jag bruar längta efter snö annars för att få lite ljus i vintermörkret men nu är jag mättad. Min stackars Gubbe har slitit rejält med plogning denna vinter, inte bara hos oss själva utan även hos andra. Visst tycker han det är kul, men när man måste ut för att kunna komma hemmifrån blir det jobbigt. Och det tar ju väldigt mycket tid. Denna vintern har det ju kommit så väldigt mycket snö oxå och som tur är så är inte grannen sen med att hjälpa till när han kan. I helgen har dom försökt srapa bort allt slask och nu kan man faktiskt se grusvägen!!!! =0)

Idag är det dax för skola igen. Har inte så många lektioner så det blir en försiktig start. Men det ska iaf bli skönt att komma tillbaka till vardagen och runtinerna. Jag är en väldigt mycket av en rutinmänniska. Vill ha stenkoll på vad som händer och gärna planera långt fram. Tycker INTE om förändringar innan det har skett men kan vara väldigt nöjd med det i efterhand. Men det är väl kontrollfreaket i mej. Lite jobbigt i vissa lägen men kan även göra läget mer effektivt. 

Ikväll ska jag prova nytt pass på gymet. Bosu heter det. Ska bli spännande. Har haft vila både lördag och söndag så det ska bli skönt att träna ikväll. Tänkte fråga min lilla Mamma om hon orkar med besök efter det. Har knappt sett min Mamma nu när hon har legat sjuk, inte van vid det =0) Vi har alltid haft en väldigt nära relation och umgåts mer som vänner så när man inte ses på ett tag är det väldigt tomt. Vet oxå att hon vill har hjälp att färga håret så vi kanske hinner det oxå.



Min goa Mamma.. och lillkillen såklart

 

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0