Ny liten fena....

Ja, i akvariet då =o)

Yttligare ett litet yngel som har klarat sig... Denna gången är det en av de prickiga som är pappa så den är orange med svarta prickar... därav det fantasifulla namnet Pricken. Stefan döpte den igår och Jonathan godkände det idag =o)

Nu är det helg igen och i morgon är det även Valborg. Synd bara att det är eldningsförbud. Hade sett fram emot att åka och titta på eld med Jonathan men tji fick jag. Stefan kommer att ha fullt upp för nu har plåttaket kommit. Hoppas bara vinden lägger sig lite tills i morgon. Annars blir det inte kul att vara uppe på taket.

Jonathan ska få egentid med Mormor och jag och Nicolas får som vanligt ta dagen som den kommer =o) Igår beslutade sig Nico för att sova mycket så jag fick äntligen städa. Mycket trevligt när det inte knastrar under fötterna längre.

Idag var det lite oroligare men det blev ändå promenad och lek i trädgården. Förutom den starka vinden så har det varit riktigt mysigt väder. Jag hoppas på en lugnare natt med lite sömn för alla =o)

 

Tillbaka till vardagen...

Efter 4 sköna dagar så är det vardag igen... Påsken är över och Jonathan börjar landa efter alla sockerkickar =o) Men mysigt var det. Strövade i Kalmar i Lördags och blev bjudna på middag både söndag och måndag.

I lördags morse fick Jonte gå på Påskäggsjakt och sen kom första sockerkicken =o)

Äggjakt var det även hemma hos Morfar och Ann på måndagen

Det har varit riktigt mysigt väder hela helgen så vi har mest varit ute. Vi har haft besök av Svärmor/Farmor och Mamma/Mormor. Det har plockats blommor, eldats, grillats, fikats och invigt altanen.... Och Nicolas har mest sovit =o)









 

 

Påskfest

Jonathan har varit på sin maskeradfest på dagis idag och fick låna en jättefin kanindräkt av GrannLindas mamma. Han var kanonfin och hade haft jätteskoj!!



Påskens sötaste påskhare!!!

Dagis igen

Vilken go känsla att släppa iväg Jonte till dagis i Keps!!! Äntligen slipper han mössa. Men i morgon måste jag komma ihåg att smörja in honom med solslyddsfaktor i anstiktet och på öronen.

Igår var jag och grabbarna nere hos pappa och Ann på lunchfika, jättemysigt! Henke var oxå där. Det blev grillat till lunch och sen kunde man tro att Jonte hade bestämt fika, kanelsnäckor och ballerina =o) Vädret var helt underbart och Jonte sprang och busade i trädgården nästa hela tiden vi var där. Han tröttade ut både Henric, Morfar och Fido =o)

Nicolas sov faktiskt så jag hann äta lunch men tyckte det var onödigt att jag skulle fika efteråt... Så nu har det både byts blöja och ammats ute (nästan ute iaf, på altanen)



På eftermiddagen åkte vi till Rosenholm för att mysa av vädret och låta Helge få se nått annat än Gredeby. Självklart hamnade vi i en lekplats oxå =o)



Idag har jag inte fått mkt gjort alls... Nico har ätit hela dagen, känns det som. Han har haft det jättejobbigt med gaser och det enda som har tröstat honom är mat. Men tydligen har han varit hungrig oxå för han har inte kräkts något utan behållt all mat han har hällt i sig... Har nog en tillväxtperiod så maten inte hinner med att ställa om sig... eller nått.

Pengar är inte allt....

Det sägs att pengar är inte allt... men det är faktiskt en hel del... Det finns inte mycket man kan göra utan pengar. Denna månaden har varit en av de värsta, ekonomiskt sett, på bra länge. Den hann knappt börja innan pengarna var slut. Det har ju blivit en konstig överlappning med a-kassan och försäkringskassan för min del och Stefan har inte fått något från försäkringskassan för sina pappa-dagar men därimot fick han mindre i lön i Mars... SUCK!! Stackars Jonathan fick bekosta sitt lördagsgodis själv idag... så illa är det. Han har mer pengar än vad jag och Stefan har tillsammans. Det värsta är att det bara är den 16:e.
Ja ja, förhoppningsvis blir det bättre nästa månad. På onsdag kommer barnbidraget (och det har ju dubblats nu när man har två barn) och Stefan skulle få lön innan påsk så nästa helg kommer förhoppningsvis att kännas lättare.

Denna veckan har oxå kännts lite tung för Jonte har varit sjuk... igen!! Feber, snorig och hosta. Jag och Stefan har suttit på helspänn varje kväll och lyssnat efter ett nytt krupp-anfall men, peppar peppar, det inte blivit något än. Nu är han feberfri igen men hostar och snorar en hel del. Känns trist när han missar de få dagistimmarna han har. Tur att han trivs hemma i sin egen trädgård iaf. Vi har försökt vara ute så mycket som möjligt för att inte ha alltför mycket överskottsenergi =o)

 

I morgon är det söndag och jag och pojkarna ska ner till Pappa och Ann en stund på dagen. Jonte längtar redan. Inte nog med att han ska få träffa Morfar och Ann, hans älskade Morbror Henric ska ju oxå komma =o) Hoppas på fint och varmt väder så man kan promenera ner...

Vårkänslorna sprudlar...

Nu har våren kommit på riktigt. I helgen var vi mer ute än inne... HÄRLIGT!!!

Idag har Jonte varit på dagis och Nico på BVC. Han väger 5550g och är 59cm lång. Växer väldigt fort. Redan dax att gå upp en storlek i kläderna.

Nästa vecka är det Påskfest och maskerad på dagis och jag fundarar på vad pojkar klär ut sig till på Påsken??? Min storebror klädde ut sig till påskägg när han var liten men jag tror inte att jag är så kreativ som Mamma är. Hmmm, något att klura på. Jonte själv ville vara spindel eller lejon =o)

Min Goding

Jonathan har ritat en blomma till mig.... Sååå fiiin!!!!



Åh så va de det här med sömn....

Jag undrar hur länge man klarar sig utan sömn... innan man blir knäpp??

Ja ja, det lär jag väl märka... jag hoppas att det är jag som märker det först iaf =o)

Men det är ganska mysigt att se soluppgången och sitta i soffan med en god kopp kaffe i lugn och ro innan dagen börjar. Inget ont utan att det har något gott med sig =o)

 

Besök på BVC

Idag var det tredje gången som Nicolas vägdes och han ökar snabbt i vikt. Nu är han uppe 5160g. Han kommer att bli en stor kille han oxå =o) Jag har nog inte vanlig bröstmjölk utan filmjölk med lite anabola i...

Det har varit ett attans farande idag så stackars Nico har inte fått äta färdigt förrän nu ikväll. Först lämnade vi Jonathan på dagis och sen hem en snabb vända för att äta lite. Fick avbryta mitt i för att hinna ner till BVC i tid och där efter åkte vi och storhandlade veckans middagar. Snabbt hem och kastade in varorna och la över Nico i vagnen och ut på powerwalk med Helge. Var så svetten öste om mig när vi kom hem igen. Ny vända med mat för Nico som jag åter igen fick avbryta för att hinna ner och hämta Jonathan. Därifrån körde vi vidare till apoteket för att köpa magdroppar till Nico och sen hem igen. Då fick han äntligen äta klart....

Igår eftermiddag var det vårkänslor på hög nivå. Vi satte tillbaka grinden till trädgården så Helge kunde få springa lös och det var uppskattat!! Han var som en kalv på grönbete... Jonte tyckte oxå det var mysigt att kunna leka i trädgården igen utan all snö så Stefan fick knappt med honom in...



Under söndagen fick vi även besök av Mormor och Morbror Henric till Jontes stora lycka =o)

 

O så lite Mysbilder!!

 

Bilder säger mer än ord =o)

 

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0