Shuffle, Flick, Jazz Box, Point, Shasse, Swivel....

Jajjamen... detta är faktiska steg som jag dansar i Linedance. Sitter och kikar på stegbeskrivningarna och känner att jag blir helt snurrig. När man står där på dansgolvet och hör musiken så sitter dansen som en smäck (oftast) men att sen komma ihåg vad alla stegen heter är lite värre. Jag trodde inte heller att det skulle ha någon betydelse ifall man kunde dem eller inte, men om det är så att jag vill fortsätta på fortsättningskurserna så förklaras inte stegen som de gör nu utan då rabblas bara namnen på stegen.... och då kan det ju vara bra att veta ifall men ska gå framåt eller vända. Och SJÄLVKLART!!!! vill jag fortsätta... för detta var något av det roligaste jag gjort. I onsdags filmade de oss och de som ville kunde sen kika på hur det såg ut. Vi var jätteduktiga och dansade väldigt bra men alla såg mer eller mindra besatta ut eftersom alla var hyperkoncentrerade på stegen. Så nästa gång hoppas vi på repetion på de danser vi lärt oss så man kommer in i dem lite mer och kan dansa mer avslappnat =o)

Helgen då... Jag den gick fort som vanligt. Kändes som om en del av den regnade bort. Gick promenad med Ronja, bara hon och jag, och upptäckte att overallen inte håller tätt längre =o(
attans... men den har ju faktiskt varit med ett tag nu....
I lördags morse tog jag barnen med mig och åkte in till min Mormor, Momomo som Jonte kallar henne =o) och åt god frallfrukost med henne och Mamsen.

Helt perfekt när man kommer hem till någon och bara kan placera ungarna i var sitt knä och själv sätta sig vid ett dukat bord och bara mysa =o) Känner mig allt lite bortskämd!!

Stefan fick inte följa med, men han fick mycket gjort hemma. Han e så duktig!! och middag lagade han oxå. Stekte torsk!! Alla som känner mig vet ju att jag inte jublar över fisk men det var faktiskt gott. Färsk torsk, panerad, med potatis, grönsaker och MYCKET av någon god sås. Då funkar det =o)

Kvällen bjöd på mys och gott tilltugg i soffan. Min söta lilla Mamma såg till att vi hade lördagssnackset till Gladiatorerna (jag vägrar melodifestivalens delfinaler, ser endast globen... kanske).

Igår vad det plusgrader och snön hade förvandlats till tung blötsnö... Då byggde jag och Jonte "Fisen" (Jonte som har döpt, inte jag)

Med tanke på att det nästan blev en isgubbe istället för snögubbe så lär den väl stå till Midsommar...

Sen blev det supergod kalops hos pappa på eftermiddagen. Lillasyster och hennes "gubbe" var oxå där. Trevligt!!
Inte illa, jag har inte behövt laga middag på flera dar =o) NICE!! Och jag tänkter inte göra det idag heller för jag har lovat Jonte Mc Donalds.

Men handla måste jag =o( det är sååå drygt att handla den 20:e. Då är det massa stressade småbarnsföräldrar som, liksom jag, ska handla upp barnbidraget... PLUS att pensionen och betalas ut och gamlingar får någon märklig tävlingsinstinkt som gör att de kastar sig fram i affärerna och ska slita till sig sina varor först, för det har de rätt till eftersom de har levt längst.... Men sen går det jättebra att blockera gångarna med rullatorer och kundvagnar för att man träffar någon man känner och måste berätta vad hämtjänsten minsann gjorde när de var hemma hos Gunnar på backen.... grrrrr!! Nej då, jag e inte bitter.... Men jag är inte lycklig över att behöva handla idag...

MEEEN!!!! Solen skiner och jag med den!! Jag ignorerar minusgrader och snö för att med öppna armar ta emot våren. Har ju lite att se fram emot den närmsta tiden. Först och främst så fyller ju Stefan år och jag gläds åt de 2 månaderna som han faktiskt är 2!!! år äldre än mig... hehe skitgammal ju ;0) och sen kommer Nicos 1års dag, har redan köp hans födelsedagspresent. I April blir det inskolning på förskolan och Stefan kommer att vara pappaledig (ni vet, han den gamle) och så det bästa av allt... JAG BÖRJAR JOBBA!!!!! Var är inte helt säker än, men det kvittar. Jag bara lääääängtar efter social träning och vuxna människor att prata med om dagarna.

Nu är det dax för att ta tag i dagen och se vad som hinns med.... snart promenad iaf...

Go Måndag!!!

Idag skiner solen...

Välbehövligt med ljus och D-vitaminer... passa på att hamstra när solen väl visar sig =o)

Denna veckan har jag knappt träffat Stefan. Snön kom ju lägligt till Alla Hjärtans Dag. Så tisdagen bestod av KnatteSkutt med Jonte och sen soffan med katterna... kul... Igår var det ju Linedance och sen soffan med hunden... MEN!! vägarna är plogade så jag kan ut och promenera med vagn och hund och njuta över det fina vädret utan att svära över framkomligheten... det e ju bra =o)

På tal om KnatteSkutt så måste jag ju bara visa dessa:

Så duktiga!!!

Nu har den andra skrutten vaknat

och tycker det är dax för gröt och promenad =o)

Go Torsdag!!

1:a inlägget för i år!!

Ja, faktiskt så har jag inte varit här och blurrat sen December. Tur att jag inte står till tjänst med livsviktig fakta för allmänheten utan bara onödigt vetande om mig och min familj!!

Jul och nyår var väldigt lugnt och fridfullt. Själva julafton är ju alltid lite stressig eftersom vi är på flera olika ställen men vi hade det bra och trevligt. Jonte började sin Julafton med julklappsjakt då det låg en lapp i hans strumpa där det stod att han julklapp var för stor för strumpan så han fick leta på andra ställen =o) Nico tyckte nog snörena var roligast tror jag...

Julen till ära fick jag även klippa "frisyr" på Jonte för första gången.

Nyår firade vi själva i år. Var på snabbvisit nere hos Pappa och Ann på dagen eftersom Jane var hemma men kvällen var det bara vi. Vi var hemma och grillade som vanligt på nyår. Sköt raketer med Jonte och Nico vid 18-tiden och sen bara hade det bra i lugn och ro.

Några nyårslöften blev det inte denna gången men vi har många roliga uppdrag och aktiviteter att ta oss an... Huset först och främst!!! Måste komma vidare med insidan nu när utsida är så gott som klar.

Jonte har börjat något som heter KnatteSkutt och är en idrottskurs (kan man nog kalla det) där han får prova på olika idrottsaktiviteter varje gång. Det skulle vara bla: friidrott, brottning, basket, bandy, judo, dans och orienering... 12 tillfällen nu hela våren. Han är sååå taggad och var väldigt duktig vi första tillfället. Hoppas verkligen att han hittar något som han tycker är extra kul och skulle vilja fortsätta med... det är ju lite av poängen med hela grejen.

Nico kommer att skolas in på förskolan i April och vi har fått plats på samma som Jonte!!!! Helt underbart, det  var verkligen en sten som lättade.

Stefan kommer att vara Pappaledig i April och det tror jag kommer att vara väldigt uppskattat av båda pojkarna. Han har även pratat om att skriva in sig på gymmet nere i byn.

Själv så har jag påbörjat en nybörjarkurs i Linedance!! Huuuur kul som helst. Ska oxå skriva in mig på gymmet för att komma igång med lite mer regelbunden träning.


Men just nu handlar allt om snor, slem, hosta och kräk... Sjukstugan har varit igång sen mitten av Januari. Nico började, smittade mig och nu även Jonte och Stefan.... Önskar med alla omagiska krafter jag har att detta ska ta slut snart. Ingen av oss har sovit något vidare på bra länge nu.... det tär på oss. Så attans typiskt att vi ska vara som sämst när min Farbror är hemma från USA och dessutom hans Fru som inte varit i Sverige på 7 år. Självklart så fick vi hoppa över släktmiddagen men sprang iaf på dem i affären idag så vi kunde säga hej innan de åker hem igen... trist...

Så snart är det dax för sängen och hoppas på någon timmes sömn. Men först lite bilder... som vanligt =o)

Åh så måste jag ju bara tala om att Nico vandrar iväg själv numera =o) (kortare sträckor, men ändå!!!) och Jonte har vi kommit på använder sig av huvudräkning =o) Jag e så stolt över dem!!

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0