Lövmarknad o Midsommarfirande

I Torsdags var Trossös gator och torg fyllda med marknadsknallar. Själv så är jag inte så imponerad av att vandra i stan just denna dag för jag blir så sur och bitter när man blir påkörd av vagnar, omkringknuffad och nerkladda av sockervadd. För att inte tala om alla J**LA ballonger som inte kan kontrolleras  när det blåser.... vilket det alltid gör i Karlskrona. MEN ! Självklart lägger man sin bitterhet åt sidan för att kunna se det här:

Lillfisen tyckte det var kul med Lövmarknad iaf. Och han fick faktiskt oxå en ballong... fast inte förrän vi skulle hem =o) Han handlade oxå godis och pilbåge och verkade vara nöjd med sin dag.

Midsommarafton hade vi panerat att fira ute på Sjuhalla under dagen med musik och dans och kvällen skulle firas hemma med familj och god mat.

Tyvärr så började inte dagen så bra för den lille minste som var allmänt missnöjd och stökig. Så när han väl somnade om så hade vi inte hjärta att väcka honom igen för att ge oss iväg. Men det skulle ju inte Jonte behöva lida för.... nej, utan han och jag åkte ut till sjuhalla själva där vi visste att hans bästis skulle fira midsommar. Det var lagom med folk och trevlig stämning och det bjöds på många goa skratt. Traditionen där ute är att bygga och klä midsommarstången tillsammans och sen är det någon som spelar gitarr och sjunger när alla dansar. Jag och Jonathan kom lagom till att stången nästan var färdig och hade satt oss tillsammans med Filip och hans föräldrar för att fika när det var dax att resa den..... o då hände det som bara inte får hända.... stången gick av!!! Först hör man hur alla hämtar andan och sen bryter ett sånt gapskratt ut. Vissa var väl något bittra efter allt jobb med att klä stången men sen såg även de det komiska i det hela.....

Kvällen blev mer som planerat med god mat och trevligt sällskap. Jag var lite besviken på det klassiska midsommarvädret eftersom jag verkligen ville sitta ute på verandan och äta men vinden gjorde att det inte kändes särsklit behagligt att sitta ute.... Då kommer min smarta Man på att man kan plasta in verandan =o) så det gjorde han och vi kunde sitta ute utan att frysa.

När folket hade åkt hem och barnen sov så kunde jag och Stefan sitta kvar ute tack vare den där plasten.... lite känsla av uterum ;o) Myspys...

 

(Tvätt)Äkta glädje....

Det var inte varmt... full storm och även om solen sken så var det riktigt svalt ute... men jag hade ju sagt att om solen sken så skulle han få inviga sin pool. Jag måste säga att han är tuff... fult ös med lek och bus och erkände inte förrän efteråt att det var kallt. Men jag hade mina aningar ändå =o)

"Stackars unge" var min första tanke när jag såg detta kortet meeeeen nej! Han hade så roligt och ville inte gå upp så det var nog inte så synd om honom =o)

De senaste dagarna har mina barn fått agera modeller vid många tillfällen upptäckte jag när jag började bläddra bland bilderna i mobilen.... 52 kort på bara barn =o)

Här kommer några av dem....

Mina godingar =o)

Vaaarm kooorv BOOOGGIE... AHA!!

Igår var det dop i Amiralitetsktrkan och det var lilla Iris som blev döpt. Vi var som vanligt ute i sista minuten och kom inflåsandes samtidigt som klockorna ringde. Men kom iaf in innan doptåget =o)
Själva dopet i sig var jättefint och Iris sa knappt ett ljud men det var en väldigt lång sittning i kyrkan utöver dopet som blev rätt tråkig.... o då e det ju tur att Jonte var med och förgyllde tillvaron med sina underbara funderingar. Jag måste ju först tala om att hela åkturen in till stan gick åt till att förmana honom om att man är lugn och tyst i kyrkan och om man ville säga något till oss så viskar man.... Väl inne i kyrkan så var det ju ett himla farande upp och ner i bänkarna när det skulle sjungas osv och Jonte skötte sig exemplariskt!!! Och så vid ett tillfälle när det var dax för en psalm så frågar Jonte (viskandes) om man fick sjunga. Självklart säger jag, visst får du det. Då hör vi världens goaste 3 åring sjunga "Vaaarm kooorv BOOOGIE... AHA"!!  Man kunde ju inte annat än att skratta. I slutet av alltihop gick de runt med kollekten som vanligt och Stefan hade plockat med lite skrammel för att Jonte skulle få lägga i pengar... vilket han så duktigt gjorde oxå. Efter en stund ser vi tankeknölarna jobba på honom och han viskar till Stefan "när får man tillbaka pengarna"?? Hi hi.. vad säger man =o) ??

Efter kyrkan var bjöds det på mat och fika hemma hos Johan och Linda och det var väldigt gott och jättetrevligt. Mycket folk i spridda åldrar och en hel del barn som lekte. Vi hade så trevligt att vi inte hade vett att gå hem förrän halv fyra på eftermiddagen (allt började kl 10). Och vann tipspromenaden gjorde vi oxå =o) En flaska fransk champange... flott värre =o)

I lördags var vi oxå utanför tomtgränsen. Grillning och lek och bus nere hos Pappa och Ann. Jättemysigt även att det regnade =o)

Nu är det måndag och ny vecka... fast ingen lång vecka om man räknar arbetsdagar för Stefan. Verkstaden stänger ju alltid lövmarknaden och sen är det midsommar. Så tre dagar med jobb för hans del... tycker han e ganska lagom =o)

8 kg kärlek

I tisdags var det BVC och vaccination för Nicolas och den lilla klumpen väger nu nästan 8 kg!!! Mer precis 7890g... Helt galet. Men så är han 66 cm lång oxå. Jag kan ju inte låta bli att jämnföra med Jonathans tillväxttabell. Jonte var faktiskt bara 64,5cm på sin 3 månaderskoll och vägde 7930g. Alltså kortare men vägde mer =o)
Vet inte vad vi gör med våra barn... måste va något i skogsluften...




Igår var vi på utflykt med Jontes dagis. Det blev tipsrunda och fika i det gröna på Almö badplats. Väldigt trevligt arrangerat med både barn och vuxenfrågor på tipsrundan. En del modiga barn badade men som tur var så frågade aldrig Jonte om han fick. Han hade fullt upp att leka med bästisen Filip.

Mycket trevlig kväll för både barn och föräldrar...

Idag är det 1:a gången för föräldragruppen via BVC. Ska bli himla trevligt. Kul att träffa andra Mammor med bäbisar här i Nättraby. Dessutom är Linda och Iris i samma grupp så man vet ju att det finns minst ett vettigt Mamma/barn-par till iaf =o) Under tiden ska Jonte sysselsätta Ann. Fast han kan nog vara ganska trött efter dagens vattenfest på dagis =o) Väldigt intensiva dagar för honom.... men kul har han så han klagar inte =o)

 

Grattis Nico!! 3 månader idag =o)

Just nu för tre månader sen åt jag och Stefan lax-lunch på förlossningen innan vi blev uppflyttade till BB.

tänk vad fort det går....

Inte klokt vad de växer =o)

Det har fortsatts att jobba på taket denna helgen oxå så nu ligger alla plåtarna på plats =o)

Själv har jag inte gjort så mycket nytta alls. Farit rundor med barnen och fikat lite här och där =o) Hunden har fallit på min lott oxå så man har fått motion och frisk luft iaf. Tur att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder.... blev ju en och annan promenix i blåst och regn.

I lördags sov Jonte hos Farmor och då blev det pizza till middag och en kvällsfika hos grannarna.

Igår var Mamma med mig på promenad med hunden och vi var och gick längs med vattnet nere i byn. Jättemysigt ända till Helge får ett nytt anfall där han bara klappar ihop. Så himla otäckt. Så idag har vi varit hos veterinären igen och hon tror att det kan vara en mild variant av epilepsi. Men det är jättesvårt att ställa en diagnos på epilepsi hos djur så det fanns inte så mycket de kan göra här nere utan vill man gå vidare i utredning så får man vända sig till djursjukhus som har en MR. Så om anfallen kommer tätare eller om han blir sämre av dem eller inte är ok mellan anfallen så måste man gå vidare men just nu trodde hon att det skulle kunna vara ok att ha is i magen och avvakta.
Man önskar så att de kunde prata och tala om hur de känner sig... Lilla Helge =o)

 

Nästan hela taket färdigt!!!!!

Stefan har varit ledig från jobbet i hela 5 dagar nu med alla helgdagar och har varje dag jobbat på taket. Hans Pappa har varit här varje dag och hjälpt till och i går kom även Benny hit och jobbade hela dagen... vilka "bygrannar" man har =o) Det var Bennys byggfirma som var här och satte på övervåningen och nu är han här även på sin fritid och hjälper till... Men visst, Stefan plogade åt honom hela vintern så det går nog jämt upp i slutänden =o)

Här har vi Gubbarna =o)

Så duktiga sååå...

Själv har jag försökt hitta på lite bus med mina pojkar... Det har blivit lekparken i flera omgångar, både själva och med Mamma och Millie. Jonte fick även några timmar med Farmor.



"Arga leken börjar nu!"

 

Nu är det vardag igen och solen skiner fortfarande... regnet skulle inte komma förrän i morgon kväll. Kan faktiskt behövas nu. Men det får gärna bli fint till helgen igen =o)

Världens bästa Storebror

Sagostund med rekvisita

med lunch efteråt

Jonathan är så fantastisk med sin Lillebror. Det är så roligt att se =o)

Idag har Stefan agerat "Tomte på loftet" =o)

skämt å sido så har det jobbats på bra på huset idag... jättekul!

Själv har jag haft besök av lilla Mamma, Lillebror och hans dotter Millie. Det blev korvlunch och massa bus och lek

Framåt eftermiddagen kom oxå Svärmor ut och Stefan anslöt sig till gemenskapen

Helt klart en väldigt mysig dag i solen =o) !!!!

Onsdag = Vin, Ostbågar & Gray´s Anatomy

Så brukade mina onsdagskvällar se ut.... men, min övertrötthet gör att jag inte vågar ge mig på vinet och mina munsår gör att det inte är någon bra idé med ostbågar.... Men Gray´s kan jag se iaf =o)

Idag har jag och mina barn vandrat över gatorna inne i den stora staden!!! (Nico vandrade inte så mkt men han va me) Vi shoppade lite och åt glass. Sprang på Emily, till Jontes stora lycka, och Momomo. På väg ut från stan gjorde vi studiebesök på Svärmors jobb. Stolt Farmor fick visa upp sina pojkar =o)

När vi kom hem igen var det dax för mat för Nico och sen ville Helge ut. För att kunna ge oss ut i lite mer terräng så tog jag Nico i bärsele.... och då kunde jag ju oxå prova dagens inköp

Störtläcker solhatt så man slipper bränna lilla huvudet och så får man ingen sol i ögonen =o)

Till middag blev det grillat med potatisgratäng och grönsaker.... riktigt smaskens. Det var lite kul att se Stefan grilla för gasen till den stora grillen är slut så det blev campinggrillen som kom fram=o) Fast det smakar faktiskt bättre med kolgrillning...

Imorgon är det söndag... fast det är torsdag... men ändå söndag. Det betyder att de flesta är lediga och ingenting är öppet... men fint väder ska det bli!! Får se vad vi gör av den dagen =o)

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0