Lite sol idag oxå =0)

Så skönt med lite sol idag oxå!!! Och plusgrader är det. Vårkänslorna sprudlar.... hihi.

Skulle egentligen åkt en runda på förmiddagen hela familjen idag men vi var inte riktigt snabba på att komma iväg och sen blev det dax för lunch för grabben och vila. Ja ja, skickade iväg gubben iaf. Vi skulle ju hittat något roligt till honom eftersom han har fyllt år men nu får stackarn hitta det själv. Jag hoppas bara att han inte köper något som vi behöver till hus eller bilarna utan till sej själv.

Strax är det dax att väcka lilla skitungen (bokstavligt talat idag ;0) ) Han ska sova hos sin farmor ikväll eftersom vi ska lyxa till det och gå ut. Vi är så tacksamma för att hon orkar ha honom och att det fungerar så bra. Egentligen skulle han varit hos sin Mormor ikväll men hon kämpar med en lunginflammation sen drygt en vecka tillbaka. Hoppas hon blir frisk snart. Vi saknar henne =0)


så fin i mammas glasögon... mitt lilla geni

Gubbens födelsedag

Idag fyller Gubben år. Han blir 31. Så nu, i ca 2mån, är han TVÅ år äldre än mej =0)... hihi

Vi ska inte direkt fira nått idag mer än att det blir nog köpemat till kvällen....gott!! Känns knasigt att först gå och träna och sen åka hem och äta pizza. Men men.. det är ju Zumba ikväll, jätteroligt.

Just nu skiner faktiskt solen och jag känner hur mungiporna börjar röra sej uppåt. Känns bra efter en något tjurig förmiddag. Stackars lillgrabben, han har fått stå ut med mitt tråkhumör idag. Han är ju hemma från dagis eftersom jag är ledig och meningen var att Gubben oxå skulle varit ledig men det blev något missförstånd så han jobbar fortfarande...synd. Men iaf så har jag och lillgrabben varit på återvinningsstationen med en massa skräp som har legat ett tag nu. Skönt att man åtminstone har börjat riva i det även om vi inte blev klara. Skulle kört ett varv till men vågade inte ge mej iväg igen efter att jag hade kört fast 2ggr på vägen hem. Det är en väldigt stor nackdel med att bo som vi gör (450m kostig fram till huset), nu när det börjar töa så har man knappt en chans att ta sej hem. Iväg är inte så farligt då det bara går nerför, men hem sen är lite svårare.

Imorgon ska vi gå ut och äta... TJOHO!!!! Ska bli väldigt trevligt. Grannarna ska med så det blir en mysig parmiddag på stan. Jag tycker det är så roligt att vi har börjat umgås med våra grannar. Dom är i samma ålder som oss, inga barn än men hund och fantastiskt lättsamma och trevliga. Jag och Gubben konstaterade för lite sen att det är nog första gången vi umgås med ett par där det klickar med båda två. Annars har det varit att jag har en kompis och min och hennes gubbe hänger med men kanske inte hade valt att umgås om det inte var för oss kvinns. Det gör ju inte saken sämre heller att dom bor på gångavstånd. Mycket trevligt att just ni har flyttat hit =0)

Sol!!!!

Idag har solen varit framme... i flera timmar dessutom!! Helt fantastiskt vilken energi det ger. Humöret sprudlar och livsgnistan tänds med hopp om våren. Helt ljuvligt. Har gått en lång runda med Grannen och hundarna, så mysigt. O varmt blev det oxå, hade alldeles för mycket kläder på mej.

Denna veckan har jag lov, känns både bra och lite jobbigt. Jag är helt vilsen om vilken dag det är och Grabben är inte på dagis lika mycket som annars vilket resulterar i störda rutiner. Visst, vi har haft jättemtsigt hemma och jag älskar att umgås med min son.....MEN, sömnen är det första som rubbas och nätterna blir en "pain in the ass" när han inte får göra av med all den överskottsenergin som han gör av med på dagis. Från början hade jag tänkt att inte lämna honom alls denna veckan eftersom jag ändå är ledig men satte iaf 15 timmar för att komma ifatt mej med engelskan.... o tur var väl det, annars hade han nog klättrat på väggarna =0)

I söndags var jag, Gubben och Grannarna på bio i Bromölla... Avatar. Den visades i 3D och det var riktigt häftigt. Lite trist att vi satt längst fram för jag kännde att jag hade dålig överblick på hela skärmen men det var ändå riktigt bra. Jag längtar till första biobesöket med Grabben. Det ska bli så kul att se hans min när han får se den "stora TV:n"



Här byggs det snögubbe och lykta (glasögonen är hans eget påfynd för att slippa snö i ögonen)





o här är resultatet... fick ju vänta tills det började mörkna med att tända ljusen



Snart sportlov!!!!

Ah vad skönt att denna vecka snart är avklarad. Matteprovet jag gjorde i måndags fick jag tillbaka idag... MVG =) endast ett litet ynka fel!!!!! Jag är jättenöjd. Svenskaprovet får jag vänta på tills efter lovet och det är väl tur det. Har jag inte gjort bra ifrån mej där hade jag inte kunnat glädjas åt matten. Så ikväll blir det ett glas segervin ;)
Lillplutten har varit på dagis både igår och idag men jag tycker inte det känns bra, han hostar och ögonen rinner. Får se om vi kanske stannar hemma i morgon, fast sammtidigt är det sista dagen inför lovet och han tycker ju det är så roligt att vara där. Igår när jag hämtade honom såg han inte ett dugg sjuk ut, det lyste om honom. Hm, ja, får väl se.
Det är jobbigt att brottas med samvetet, är han sjuk ska han ju inte vara på dagis... inte bara för sin egen skull utan givetvis för de andra barnens skull oxå.
Ikväll blir det träning med grannen. Han varit lite dåligt med träning denna veckan eftersom allt har varit lite upponer med sjukdommar och prov. Men nu är det dax igen. Har ganska nyligen börjat träna på gym, vilket jag inte har gjort på många år. Har ju haft egen häst ganska länge och då behöver man inte gå på gym det vill jag lova =) Men så sålde jag honom innan jul och då måste jag ha något annat som får mej att röra på mej. Gymmet är bra på så vis att jag kan bestämma själv när jag ska träna medans hästen MÅSTE bli omhändertagen varje dag i ur och skur. Och när man blir förälder är det svårt att hinnan vara på alla ställen samtidigt. Jag försökte iaf i 2år innan jag hade övertalat mej själv till att sälja. Plus att världen tillfälle dök upp och min lilla pålle har det nu hur bra som hels hos människor jag tycker om och kan hälsa på när jag vill... TOPPEN! Hihi.. nu lät jag som hollywoodfrun som gör reklam för MAX....TOPPEN.

Fd min lilla goa häst

 

en riktig ögontjänare

SV Prov

om exakt en timme ska jag skriva prov i svenska och det börjar kännas i magen. Jag önskar att men inte var så nervös för att misslyckas. Tänk om man kunde slappna av och tänka att "går det inte så får jag väl göra om det då" Jag har ju pluggat, vad mer kan man göra.  Men jag funkar inte så, här är det prestationsångerst på hög nivå.... suck. Men jag gläds iaf  över att Grabben är bättre och på dagis. Han hostar fortfarande lite på natten men lite Vicks på bröstet gör underverk.
Dax att sparka igång geniknölarna..... går säkert bra..... nämen, jag har ju namnsdag idag =)

inte kul med sjuka barn

vad svårt det är när ens barn blir sjuk, jag kan inte bara föreställa mej hur det är för föräldrar vars barn har en sjukdom som kräver ständig behandling och sjukhusbesök. Man blir ju så maktlös. Det skär i mej att jag inte kan ta bort det onda och obehagliga. Nu gäller det ju inte några allvarliga grejer med min lilla goding men det e nog så svårt ändå... trots detta kom jag ändå iväg till skolan idag för att skriva prov i matte, gubben fick köra hem en stund från jobbet. Jag är glad att jag har honom att dela min vardag med, han stöttar mej verkligen i mitt skolarbete. O tur är det för har jag nu satt mej i skolbänken igen för att bli något, och dessutom dragit på mej skulder, så måste jag satsa helhjärtat på att klara av det. Och det kändes ganska bra idag trots sömnbrist och den gnagande oron för grabben =)

lite bilder på MITT livs mening

Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag och för mej började morgonen med en jättefin bukett blommor från mina pojkar... dvs min bättre hälft och vår goa son. Jag tror det är första gången på 13år som jag inte har något till gubben, brukar vara väldigt noga med sådana saker bara för att jag tycker det är så roligt att få uppvakta och göra någon glad. Idag missade jag det för meningen var att vi skulle gått på bio och inte köpa något till varandra... men bion var fullsatt (självklart en dag som denna) så det får bli nästa helg.
I eftermiddag ska vi iaf iväg och köpa något kul till Grabben, lika bra att han får välja själv. Det är väldigt mycket vilja för att inte vara äldre än 2år.  Hmm, det slår aldrig fel... varje gång jag berättar (skriver) hur gammal han är kan jag inte låta bli att tänka "vad tiden går fort". Det är konstigt, jag kan inte minnas att jag någonsin tänkte det innan jag fick barn. Då hande jag oftast något att längta till och tyckte tiden stod stilla.... nästan önskade bort tid för att fortare komma till det man längtade efter. Nu VILL man att tiden ska stå still ibland... så man hänger med. För det gör jag inte nu. Han kommer hem från förskolan och berättar historier, rablar ramsor och sjunger visor. Det var ju inte länge sedan han bara låg där och småskrattade åt att man räckte ut tungan. Skulle jag räcka ut tungan idag hade han sagt "Ajabaja Mamma, inte göra så".
Jaja... dax att återgå till verkligheten...

min fina bukett =) tack älsklingar
tack mina älsklingar

Mitt första inlägg

Det här ska bli lite spännande...
Måste erkänna att jag har varit lite anti mot bloggare tidigare men har kommit på mej själv med att följa ett par bloggar och tänkte nu.... varför inte jag? Det är ju inte så att jag tvingar någon att läsa den, och jag bestämmer ju själv vad som ska stå. Vilken insikt ;-)
Tja, det får räcka som första inlägg.

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0