Sv prov och muntlig redovisning i eng

Japp, så började min dag idag. Men jag tror det gick ganska bra. Svenska provet fortsätter på torsdag, utredande uppsats, och då har jag tre timmar till på mig att bli klar. Ska nog bli bra.
Nu är det verkligen höst ute. Det blåser full storm och är bara grått och trist. Vet inte om det är vädret eller hormonerna som spökar men jag känner mig totalt motivationslös och allmänt deppig. Kan nog vara lite av varje.
Har gått in i v 17 nu och ultraljudet närmar sig med stormsteg. Exakt en vecka från idag. Jag tycker att jag känner fosterrörelser mer och mer om kvällarna nu och det känns ju bra att få lite livstecken.
Lillfisen gör massa framsteg hela tiden med både potta och sovstunder... han e så duktig.
Med de orden ska jag nog gå och lägga mig. Och tycka lite synd om mig själv. Önskar bara jag kunde komma på varför det är synd om mig.......

Företagsekonomi

Idag är första dagen på kursen Företagsekonomi A. Det innebär att Datakursen ÄNTLIGEN är över. Satt med slutproven i helgen och har inte en aning om hur det gick. Det kändes verken bra eller dåligt. Väntar spänt med resultat på min elevsida.
Förutom proven så var helgen väldigt lugn och trevlig. Lillfisen åkte till Farmor ganska tidigt i Lördags så jag hann både plugga, städa och klippa Gubben innan kl 19 då våra Grannar kom hit och käkade middag. Fast jag kan inte ta åt mig hela äran för städning och maten. Gubben gjorde en hel del medans jag satt med prov. Vi grillade fläskfilé och ugnsbakade rotfrukter till middag med sallad till. Inte alls fel. Nu var det ett tag sedan man grillade så det var riktigt gott. Och så smakar det ju bättre i trevligt sällskap. Grannarna stannade till ca 23 och det var ganska lagom för oss gravida som började gäspa ikapp kl 22 =o). Grabbarna därimot var ute med hundarna efteråt.
Söndagen bjöd på hyfsat väder så det blev långpromenad på förmiddagen efter sista dataprovet. Hade sällskap av grannarna då oxå och visade dem lite ställen här i byn som de inte hade varit på innan.
Lillfisen kom hem strax därefter och eftermiddagen blev bad, middag och rösta så klart.

Nu har vi kommit in i v 16 i graviditeten och jag fick mitt ultraljud förra veckan!! =o) Helt underbart att få se att det rör på sig och att lilla hjärtat slår. Nu väntar det stora ultraljuden på förlossningen den 5:e okt när det ska mätas och slå fast ett beräknat datum. Vi tänkte även be om att få veta könet med vet ju hur tjurigt det kan vara så man får väl inte hoppas för mycket.
Har oxå känt de första fosterrörelserna =o) Bara som nått konstigt "fladder" men ändå.

Far o son mysstund

O lite mys med mamma me

V 15

Idag går vi in i v 15 och mitt hjärtas kapasitet har tydligen ökat med 20% för att klara av blodtillförslen, kan ge hjärtklappning...hmm. Nästa vecka är det dax för läkarbesök och jag hoppas verkligen att hon gör ett ultraljud. Jag har mått så konstigt och vill så gärna se att allt är som det ska. Hoppas ju hela tiden att det ska bli tid för träning men det ser inte så ljust ut på den fronten. Tänkte att en anledning till att man inte mår toppen är för att jag inte rör på mig tillräckligt. Men, men. Ett ultraljud och ett uttalande från en doktor som säger att allt står rätt till skulle nog lugna själen lite iaf. Plus att från nästa vecka och framåt kan jag börja känna fosterrörelser. Som omföderska har man ju fördelen att kunna känna det tidigare än om det vore första barnet.
Lilla hjärtat har vi lyssnat på flera gånger nu och det blir lättare och tydligare hela tiden =o) Ibland låter det till och med som om det var fler än ett.

Nog om det. Min lilla goding var hemma igår efter en hysterisk natt med ont någonstans som vi inte riktigt kunde klura ut var. Han sa först munnen, sen halsen och sen örat..... Vi tror att det kan vara för att han är så täppt i näsan som det trycker ut i örat och han hade förmodligen huvudvärk oxå till slut efter allt gråtande. Stackars liten. Idag är han på dagis men det kändes inte riktigt bra att lämna honom. Han var pigg hela dagen igår och har sovit jättebra inatt men det kändes ändå lite olustigt. Lite grinig på morgonen men det är väl vem som helst som blir väckt. Han klarade iaf tisdagen på dagis utan blöja!!!!!!! Hade kissat i pottan 2ggr!!!!!! Inga olyckor. Så duktig. Men idag var han inte på humör för att vara blöjfri och vi ville inte tjabba med honom heller. Det är iaf 2steg framåt och bara 1steg tillbaka.

Helgen kommer att bli lugn och skön. Hoppas på hyfsat väder så jag kan gräva lite i trädgården. Har lite jordgubbsplantor och smultronplantor som hade behövt komma ner i marken. Men jag ska försöka låta bli att planera något så jag inte blir stressad över allt jag inte hinner. Min lilla Mamma kommer iaf ut en sväng och det ska bli trevligt. Ses ju inte så ofta numera eftersom hon jobbar och en annan har skolan. Lillfisen kommer att bli så glad. Han saknar sin Mormor. Höll på att glömma att jag får låna brorsdotttern oxå i morgon!!! Lilla kusinen kommer hit på förmiddagen och leker en stund så hennes mamma kan träna. Undra om vi inte ska ha våfflor till lunch då!! Skit oxå, nu börjar jag planera iaf. Lika bra att slänga sig i duschen =o)

Fågelhus

Idag skiner solen men värmen har tyvärr gett upp nu. Det är ganska skön luft ute men jag som är löjligt frusen sitter med filten i soffan.

Helgen var kanon. Båda festerna var toppen det var jättekul att träffa nya människor. Gubben tog det jättelungt med drickat så vi var pigga och aktiva på söndagen oxå. Vi har länge haft ett litet fågelhus i skjulet som äntligen kom upp och Lillfisen var så duktig med att fylla på mat både där och i de andra behållarna som hänger på tomten. Senare på eftermiddagen kom det hit en man som bor i samma lilla by och tittade på vårt hus. Han har byggfirma och vi har bett honom komma hit och ge förslag på hur vi skulle kunna bygga ut eftersom vi gärna hade haft ett rum till nu när vi ska bli fler. Han hade precis kommit innanför dörren när Lillfisen anfaller honom för att berätta om fågelhuset. Det tjatades om detta fågelhus en bra stund och till slut när vi hade gått ut så sa jag till Lillfisen att vi skulle gå och kolla om det hade kommit några fåglar till det. Lillfisen berättar med stor inlevelse att det bor redan någon där.... en svan!! Att försöka låta bli att bryta ut i gapskratt i det läget var något av det svåraste jag har gjort... en svan.... han e för söt.

Men annars var det goda nyheter om att bygga!!! Vi hoppasde på att det skulle kunna gå att bygga uppåt för det är enklast och billigast och det skulle inte vara några problem. I värsta fall får man stötta stommen om det skulle kännas klent. Så nu väntar vi bara på dommen om vad det skulle kunna kosta och sen får vi se när och om det är möjligt ekonomiskt. Det största problemet egentligen är att jag inte har något fast jobb. Hade jag haft det så hade det nog inte varit några problem att få låna.

Idag håller jag tummarna för att Lillfisen ska kunna gå på totaletten på dagis. Han åkte dit utan blöja iaf. Men i fredags hade det inte gått så jättebra. Han ville inte gå när han behövde och till slut kom det byxan... Senare på eftermiddagen hade hans blöjor tagit slut och en av ledarna hade sagt att han måste säga till när han måste gå eftersom det inte fanns några blöjor.... men Lillfisen sa bara att han inte skulle bli kissnödig. Åter igen försöker ledaren att "men OM du behöver så måste du säga till"... Lillfisen svarar "jag låvar, jag blir bara kissnödig hemma"... tja, vad säger man =o)

nu måste jag lyfta rumpan från soffan och ta tag i dagen....

v 14

Så här kan ett foster se ut i v 14, precis där jag är nu. Det är ca 8-9cm långt mellan huvud och sjärt... Visst är det häftigt =o)

Idag åkte Lillfisen till dagis utan blöja!!!!! Han har heller inte haft någon på sig i natt. Han börjar bli så stor. Han har inte gjort något i blöjan om nätterna på minst 6 månader så det känns onödigt att ha någon på. Igår sa han att bebisen ska få hans blöjor =o)

Denna dagen har faktiskt börjat riktigt bra, jag hoppas verkligen att hela dagen blir sån. Förutom att Lillfisen är genomförkyld så verkade alla ganska utsövda och på bra humör i morse. Jag ligge lite efter med mitt skolarbete men det kan jag nog ta igen sen.

Igår var vi och bokade en liggdel till vagnen på BabyProffsen, ganska bra att precis ha jobbat där för Bossen dealar till bra priser utan att man behöver säga något själv =o) Jag är ingen person som räknar med att få rabatter eller kompispriser utan vill alltid göra rätt för mig. Men han fixade det ändå och det är ju väldigt tacksamt när man inte har kommit på hur man odlar pengar i trädgården.

I morgon är dax för fest!! Två fester för att vara exakt. Först 50års fest/kräftskiva och sen 30års fest. Det blir party hela dagen. Lillfisen ska vara hos Farmor och jag hoppas verkligen inte att han blir sämre men sin förkylning.... då känns det ju inte bra. Men jag ser iaf fram emot att gå på fest. Även om man inte får dricka så är ju jag sån att jag kan ha minst lika kul ändå. Kl fyra ska vi vara hos Pappa, det är hans fru som har fyllt 50, och äta kräftor. Sen går vi vidare till grannarna där mannen i huset har fyllt 30 och där skulle det bli exotisk planka... smaskens!! Hemma hos Pappa bli vi tydligen 33 pers men hemma hos grannarna har jag ingen aning om hur många vi blir. Alltid kul att träffa nya människor. Tro vi blir 3st som är gravida iaf så jag blir inte den enda om håller sig till alkoholfritt =o)

Nej, nu är det strax dax att köra till skolan.... tjao

 

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0