Fler bilder från igår...

Mamma skickade över lite av de bilder hon tog igår och det är ju trevligt att kunna se att jag faktiskt var med =o)

Sjukstuga och Marinmuseum

Då var det de vuxnas tur att bli sjuka. Värst utsatt är Stefan... som vanligt. Jag har känt mig krasslig ända sen Jonte var hemma med feber men det verkar inte riktigt bryta ut mer än att hostan är tillbaka och näsan rinner. Stefan därimot åkte hem tidigt från jobbet idag och har runt 39 i temp. Han har yrat massor i natt och snarkat en hel del men har iaf fått sova lite. Det är mer än vad jag kan skryta med. Det börjar bli ganska många nätter utan sömn nu och det tar en hel del på en. Jag kan inte påstå att jag är någon solstråle direkt men man gör så gott man kan.

Idag t e x så har jag och Jonte varit i stan och hälsat på Momomo. Jonte har kommit på det smeknamnen till min Mormor. Tycker han är ganska fyndig faktiskt. Mamma var oxå där och hade köpt frallor... smaskens!! Efter fikan så åkte jag, Jonte och Mamma bort till Marinmuseumet och gick först en runda och tittade på allt. Men det slutade givetvis i barnhörnan. Jonte hade jättekul.









 

Perfekt onsdagsnöje =o)

 

 

Minisemester i Göttlaborg =o)

I torsdags var första gången på föräldrautbildningen. Började kl 13:30 så Mamma fick hämta Jonte på dagis. Vi pratade mest om förlossning och presenterade oss för varandra. Grannarna var oxå me så det var iaf två kända ansikten. Resten verkade lite lagom konstiga. Eller är det vi som är lite missanpassade till övriga befolkningen =o)

På kvällen åkte vi ner till Pappa och Ann och sov där eftersom vi skulle åka gemensamt med dem kl 6 på morgonen. På så vis behövde vi inte väcka Jonte så tidigt och Mamma behövde inte heller gå upp så tidigt utan kunde sova hos oss. Lilla Helge fick vara hos Werner.

Bussen var i tid på fredagsmorgonen och vi var sammanlagt 23 personer som skulle på denna Automässa med AutoExperten i Göteborg. Vi var framme vid 11 och vandrade på mässan ett tag. Jag och Stefan gick upp på avenyn och käkade lunch och sen ner igen och gick en stund till. Tog en fika med Pappa och Peter och sen var det dax att åka till hotellet. Väldigt trevligt hotell intill Nordstan. Hann med en snabb shoppingtur innan vi gjorde oss i ordning för kvällens fest/middag. Kvällen var jättelyckad med god mat och toppenunderhållning. Vi var ett trevligt och roligt gäng det skrattades en hel del under kvällen.

Idag har varit mysig familjedag. Lite shopping, lite film, lite målning.... Jonathan målade min mage och visade hur bebisen kommer att se ut =o)

Blå ögon, grön mun, brunt hår, gula öron och röd näsa.... tjusigt va!!?? =o)

Chili con carne på mindre än 30 min

Igår lagade jag Chili con carne för första gången... på Stefans önskan. Blädrade i kokböcker och kände hur jag började svettas över dessa recept. Det ena värre än det andra. Det skulle vara massa konstiga ingredienser och det skulle ta flera timmar av förberedelser osv... MEN! Sen började jag titta i barnkokböckerna. Världens bästa och enklaste recept på Chili con carne på mindre än 30 minuter.... TOPPEN! Och gott blev det faktiskt oxå. Jag var lite väl försiktig med kryddorna men det var ju lätt att ösa på lite i efterhand. Kul med en rätt till att lägga till i vårt matschema =o)

Idag var jag och Jonte lediga. Han vaknade på ett strålande humör och det känns som om han börjar komma tillbaka efter sin febersjuka. Det hade varit jättebra på dagis igår och han fick briljera lite med sina kunskaper om former. Han hade berättat för fröken Nettan att trekanter heter triangel och det tyckte hon var väldigt kul att han hade koll på. Det är det nya ämnet på samlingarna för hans grupp "Yoda-gruppen", former alltså.

Det blev god frallfika med lilla mamma idag och Jonte fick sina älskade chokladfingerkex. Sen sysselsatte han Mormor med att bygga tågbana medans jag gick med Helge.

Det gäller att ha broddar på sig när man ger sig ut i skogen just nu. Vår väg är fortfarande isbana även om det finns ett par fläckar här och där med bar mark. Men med broddar kan man ju gå som vanligt... t o m hålla lite tempo. När jag kom tillbaka slet jag ut Jonte oxå och vi roade os med att gräva fram hans bro och kasta snö i bäcken...

o så klättrades det i snöhögar =o)

Det var knappt så jag fick med honom in.

Men när vi väl kom in så hade vi lite fruktfika i köket medans vi tittade på TV. Vi var lite frusna båda två och när jag ser att Jonte var lika trött som jag så föreslog jag att vi skulle bada. Han nappade på det och rusade in i badrummet medans jag plockade undan efter oss. Jag trodde att han plockade fram de leksaker som han skulle ha i badet men plötsligt blev det väldigt tyst... Jag kliver in i badrummet och ungen är borta. Jag kliver några steg framåt och ser något som får mig att gråta av skratt. Han hade gömt sig och dett var vad jag såg....

Han e så rolig lilla snuttungen. Utan att ens veta om det =o) Vi badade, lekte, skrattade och hade en jättemysig eftermiddag. I morgon är det dagis igen och jag och Stefan ska på föräldrautb så Mamma ska hämta honom.

Världens goaste 3-åring

Jag ser solen =o)

Nu var det ett tag sen igen som man såg solen så man undrar nästan vad det är för konstigt ljusfenomen på himlen innan man inser att det faktiskt är SOLEN!! Härligt. Snön har börjat smälta en hel del oxå så man kan ana gräs och grus. T o m Jonathan säger att han är trött på snön nu. Han vill ha en trädgård att leka i igen och igår ville han sätta upp studsmattan. Får nog lugna sig liiiite till med det. Förra året kom den inte upp förrän 20:e juni men så länge lär han inte vänta. Bara gräsmattan får torka upp lite först iaf. Får hålla lite koll på bäcken oxå. Det är bra ös i den just nu och förra året såg det ut så här:



Det tråkiga är att det sägs att det ska frysa på igen på torsdag... suck. Visst, det är bara Januari... MEN! Jag vill så gärna kunna röra mig utomhus utan flera lager av kläder och utan att kasa omkring som Bambi på hal is. Jag har jättesvårt för att hitta på något att göra ute just nu med Jonathan. Jag hör mig själv säga: Akta, där är halt! Var försiktig så du inte halkar! heeeela tiden. Det gör ju att Jonathan tycker det är jättetråkigt att gå ut.

Men idag är han på dagis iaf. Han har sovit hyfsat inatt. Bara ropat en gång och då ville han bara att jag skulle lägga på honom hans täcke. Det var ju så mycket lättare för mig att rulla ut ur sängen och stappla in i hans rum och fumla runt med hans täcke än vad det hade varit för honom att sträcka på armen och dra på sig täcket själv. Men visst, då fick jag ju gå och kissa en gång till. Allt för att försäkra att jag inte skulle kunna somna om. Hmmm... låter liter bitter. E faktiskt lite trött. Ska nog vila med en kopp te innan skridskorundan med Helge. Man skulle haft en spark....

Jahopp, nu har solen gått i moln oxå.... hmpf =o(

Plusgrader = Snorhalt

Ååhhh vad jobbigt det är att sitta och höra att mannen sitter fast med bilen längs med vägen och inte kunna gå och hjälpa honom. Jag känner mig så elak. Men jag kan ju inte gå ifrån ett sovande barn... Det har varit plusgrader hela dagen så det är bara en lång isbana med vatten på längs våran väg, som dessutom lutar hela vägen så hemåt = uppåt.

Jaja, han kom loss iaf....

Sömnlöst....

Det blev inte soffan med fötterna högt för min del i torsdags. Jonathan fick feber på onsdagskvällen och var riktigt kass hela torsdagen... hög feber som vägrade gå ner och varken åt eller drack. Stackars liten. Det är så jobbigt att se honom så. Fredagen var bättre och han hade sovit bra på natten. Febern gav sig lite men istället fick han utslag över nästan hela kroppen. Någon form av nässelutslag trodde de på rådgivningen. Han led inte så mycket av det under fredagen men på natten sen... oj oj oj. Kliade och drömde mardrömmar. Vaknade kl 2 och somnade inte om förrän halv 5. Så vi är lite slitna idag allihop. Men vi är vid gott mod iaf. Han har åtminstone varit feberfri fram till kl 18 nu ikväll då den började stiga igen. Hoppas bara han får sova inatt... o vi me för den delen.

Inför morgondagen finns inga planer, eftersom man inte vet i vilket skick Jonte vaknar i, men förhoppningsvis blir det lite utevistelse iaf. Man blir snabbt less på att gå hemma när man "måste".

Nu är det Fångarna på fortet =o)

Kvalitetsdag!!!

Det var väl inget väder att skryta med idag men jag och Jonathan har haft en jätterolig och aktiv dag ändå... Vi började lugnt med frukost framför TV:n men sen åkte vi in till simhallen. Barnpoolen öppnade kl 10 och då stod vi där ombytta och redo. Vi hade sån tur att det bara var vi där så vi kunde bre ut oss och leka hur vi ville utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Vi hade verkligen jättekul och Jonte var väldigt duktig med att hålla huvudet mer ovanför ytan denna gången. Han kommer ju ihåg hur ont i magen han fick sist vi var där och han hade lyckats svälja en massa vatten. Men denna gången gick det mer kontrollerat till. Han vågade även prova att lita på sina armpuffar och ta lite simtag... hundsim, men ändå. Man måste ju börja nånstans. När vi duschade efteråt kom Mamma in i omklädningsrummet och frågade om hon kunde hjälpa mig och det var väldigt tacksamt. Hon hade sett bilen och kom ihåg att jag beklagade mig sist att det var duschandet efteråt som var lite svårt när man var själv då stackars Jonathan får stå och vänta på mig. Men nu slapp han det och kunde istället gosa in sig i sin badrock och äta banan medans Mormor fixade torra kläder =o)

Efter badet åkte vi hem och åt lunch och hämtade Helge och sen ner till ån och matade ankorna. Blev en promenad längs vattnet och även lite bus i en väl snötäckt lekpark =o)



Väl hemma igen så lekte vi med bilar, tittade på film och lagade mat.... Efter maten byggde vi med LEGO... kan nästan erkänna att jag är lite trött. Men skönt trött. Vi har ju haft jätteroligt. Annat är det för stackars Stefan. Först jobba hela dagen och sen hem och behöva ge sig ut och köra snö. Dessutom håller både han och Jonathan på att bli förkylda igen, usch o fy. Jag hoppas bara vi slipper hostan denna gången....

Tror faktiskt att t o m Helgen är lite sliten idag... =o)

I morgon är det torsdag och dagis för Jonte. De skulle tydligen ha julgransplundring. Fast Jonte säger att de inte har någon julgran där nere så jag vet inte vad det är som de ska plundra =o) Han saknar Tuve och Luve som var huvudpersonerna i dagis adventskalender. Han pratar mycket om dem och tycker det är tråkigt att de hat flyttat ut i skogen igen. Tuve och Luves bästa kompis är en älg som heter Hälge Älg och alla barnen hade fått göra sin egen Hälge Älg med hjälp av händer och fötter.... o så här blev Jontes:



Själv hade jag tänkt handla och städa i morgon... om jag orkar. Annars parkerar jag min rumpa i soffan och lägger upp fötterna högt och bara myser... låter ju inte helt fel ;o) Det sägs att man får göra så när man är höggravid, så det så =o)

Trevligt besök på MVC

Har varit på kontroll på MVC nu och det kändes kanon. Inte ökat nått nämnvärt i vikt, blodtrycket var perfekt, livmodern växer och följer sin kurva precis som den ska, Smulan ligger redan i rätt läge med huvudet neråt och hjärtljuden låg på 136 (pojkslag!!!!!) Allt såg toppen ut och sammandragningarna som jag har och har haft var inget att oroa sig över utan jag kunde röra på mig som vanligt och bara lyssna på kroppen när den säger ifrån att jag ska ta det lugnt. Kunde ju inte vara bättre =o)

Jonathan hade haft det bra på dagis idag och det hade tydligen serverats någon god soppa för han hade ätit 3 portioner!! Det är roligt att han trivs och att han och hans bästis har samma tider. I morgon är han ledig så jag hoppas på fint väder så vi kan vara ute och leka.

Längtar...


 

Jag vill ha sommar NUUUUU!!!!!

Jag känner mig ganska mättad på kyla och snö nu. För att inte tala om alla tjocka ytterkläder som just nu blir väldigt blöta dessutom.... Det var lättare att vara gravid på sommaren. Det kändes helt naturligt att dricka en massa (vilket jag gärna glömmer nu) och man var ute och rörde på sig mer och åt inte lika mycket heller... Ja ja, man kan inte alltid vara nöjd =o)

Nu e lilla mamma på väg med frukostfika.. mums..

Back online...

Idag har ÄNTLIGEN telefon och bredband kommit tillbaka. Just nu lever vi mitt i en arbetsplats där det fälls träd lite överallt och ibland landar de på telefonledningen... I förra veckan slets ledningen av 2 eller 3 ggr men det var bara sista gången som drabbade oss. Lite typiskt bara att det var långhelg, eftersom torsdagen var röd dag så det blev inte fixat förrän idag. Visst överlever man men känner sig även lite handikappad utan internet. Man gör ju allt därifrån. Håller reda på ekonomin, deklarerar kassakort till A-kassan, avbokar medlemspaket till div klubbar osv... Skönt att det inte var i slutet av månaden så alla räkningarna skulle betalas.

Helgen har varit bra förutom att jag inte har mått toppen. Det har varit en VÄLDIG aktivitet i magen och jag har haft mycket sammandragningar. Man blir lite nojig och vågar inte riktigt vara så aktiv som man skulle vilja. I morgon är det dax för besök på MVC och jag hoppas på att hon ska säga att det är fullt normalt att ha det så och det bara är bra att röra på sig mycket. Som grädde på moset så hostade jag sönder något i musklen över revbenen igen igår. Det gör så fruktansvärt ont och värst är det på natten. Men det jobbigaste är att inte kunna leka med Jonathan som man brukar. Det känns så hemskt att säga till honom hela tiden att "Mamma kan inte", "Mamma orkar inte", "Akta Mamma har ont".... Vid ett tillfäller frågade han : Men när bebisen har kommit, kan du då? Jag trodde jag skulle börja gråta. Inte känns det bättre att han bara får vara på dagis 15 timmar i veckan nu när man går arbetslös. Det har märkts väligt mycket att han är lite uttråkad och rastlös här hemma. Som tur e så har Stefan varit långledig och de två har lekt jättemycket =o) Och idag är han på dagis och hans bästis var oxå där idag... härligt!!

Nu är det dax att ta tag i dagen... Ska halka ut med hunden och åka och handla innan jag ska hämta Snuttungen.

Fru Grothe i precis 2 månader

Städade ju ut julen i söndags och självklart "hjälpte" mina pojkar till.... på sitt vis =o)


Jodå.. jag fick oxå smaka=o)

Just nu har jag sällskap i soffan av en väldigt lurvig kille... Han har börjat utmana hunden mer o mer för han bara SKA vara me om kvällarna.... jättemysigt =o)



Mattes kelgris...

Årets 1:a inlägg

Jahopp.. då ska jag skriva det för första gången ...2011... tja... inte så farligt =o)
Nytt år, nya tag... Inga löften detta året. Jag är fortfarande chockad över att vi höll förra årets nyårslöfte.
Så vad hände år 2010...?

Jag fullföljde två terminer på komvux och gjorde dessutom väldigt bra ifrån mig
Jonathan blev flyttad till ny avdelning på dagis med äldre barn
Stefan tog kontakt med Julås om tillbyggnad på huset och fick även igenom lån med sin Pappas hjälp
Jonathan var för första gången på Ölands djurpark och lådbilslandet
Jag och Stefan blev man och hustru
Vi blev gravida
Stefan fick upp staketet som jag har tjatat om i flera år
Jonathan blev fisk och akvarieägare (ett mysigt tillskott i vardagsrummet)
Jag har äntligen infört veckomatsedel och storhandling-och får det att fungera oxå =o)

Tja... det var bara lite av allt som hände men jag tycker det ändå var en hel del =o)

Igår städade jag ut julen. Jag har alltid varit väldigt snabb med att få ut julen och välkomna våren =o) Så fort nyårsafton är över så är det vår.... enligt mig. Och då är det så skönt att få bort alla tomtar och dyligt. Jag tycker det är mycket trevligare att ha julsakerna framme långt innan jul istället för efter jul... då är det ju över... eller?? Och nu blir ju dagarna längre igen med ca 2 min per dag så det kommer bara att säga VIPS så är det sommar och sol (kanske lite önsketänkande) ska bara bygga på en våning på huset och föda barn först =o)

Vi håller tummarna för ett underbart 2011!!!!!

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0