Gott Nytt År!!

Nyårsafton och dagens plan är att vara hemma och ha det bra. Det blir grillat på menyn... som vanligt på Nyårsafton =o) Jonte ser fram emot att Mormor och Farmor ska komma och fira med oss och framför allt så längtar han efter smällarna =o) Vi köpte fyrverkerier igår och han är väldigt förväntansfull inför kvällen.

Vi smygstartade med tomtebloss igår =o)



Igår och förrgår hade vi "köra ärenden-dag" och plockade hem lite bebiskläder från förrådet sen Jonte var liten. Lite nostalgi att gå igenom alla dessa kläder igen. Så nu har jag tvättat upp och rensat lite och plockat undan ett "BB-kit" som ska vara med i väskan till BB

Kan inte fatta att Jonte har varit så liten....

Vi har oxå passat på att vara ute en del tillsammans nu när Stefan har varit ledig så han oxå får vara med och leka i dagsljus =o) Det har byggts fler grottor, åkts pulka o snowracer och eldat upp allt julklappspapper. Och så självklart lite promenader med Helgon Pelgon =o)

Mina fina pojkar =o)

Jaha, det var årets sista inlägg det =o)

GOTT NYTT ÅR!!!!!

O så var Julen över...

Det brukar alltid kännas ganska snopet när Julen är över så snabbt... all denna förberedelser och stress för att få ihop julklappar osv... Men i år har det varit riktigt roligt. Jonathan har ju varit medveten om jul och julafton på ett helt annat sätt i år vilket har gjort förberedelserna roligare och det har känts som om Julen började mycket tidigare. Vi har ju faktiskt pysslat en hel del tillsammans med bakning och klä granen och pyntat. Och Jonathans iver över adventskalendern har gjort att man har dragits med i den där barnsligt mysiga förväntan inför julafton. Och vi fick en jättemysig Julafton även om den startade lite kaotiskt med att vi var insnöade. Vi skulle vara hemma hos Mormor kl 10 men var inte där förrän kl 11 och hade då oxå fått skotta in Henric i en parkeringsficka på torget. Hemma hos Mormor var det livat värre med Jonte och Millie som lekte vilt och högljudt. Blev lite tokigt för Millie kunde inte varva ner när hon skulle sova middag men allt blev bra ändå. Ungarna var stormförtjusta över sina julklappar och de tog sig faktiskt tid att äta julmat oxå. Mös även en stund i soffan framför Pippi Långstrump



Vi lättade från stan lite tidigare än planerat för att vara säkra på att komma hem i tid. Stefans släkt skulle komma kl 16. Och så skulle ju Jonathan få besök av Tomten!! Han har pratat jättemycket om hur Tomten skulle komma hem till honom på julafton och jag har nästan haft lite ångerst för jag hade inte planerat in någon tomte. Men till slut så frågade jag Pappa om han kunde tänka sig att klä ut sig och bara knacka på med ett paket till Jonathan. Han sa självklart ja men var lite orolig att Jonathan skulle känna igen honom så de övertalade Moster Linns pojkvän Marcus att komma hit som hastigast iförd Tomtedress och mask. Det blev JÄTTELYCKAT!! Stackars Marcus hade tydligen varit jättenervös men det märkte inte vi av. Jonathan var överlycklig och Tomten fick till och med en kram =o)

Kvällen blev oxå väldigt lyckad och mysig. Jag och Stefan hade med Mammas hjälp köpt duplo Zoo till Jonathan för det är det enda han hade önskat sig. Den minen och glädjen när han öppnade det var helt oslagbar och klart värt 550kr =o)

På Juldagen var vi nere hos Pappa och käkade rester av julmaten. Jonathan fick massor med julkappar där oxå så nu vet vi inte hur han ska få plats i sitt rum =o) Jane kom oxå inom innan hon skulle ut till stallet för hon ville ge sina julklappar till Jonte själv.

Lite komiskt att det slutade med att de satt och lekte med hundens leksaker =o)

Eftermiddagen och kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt. Därimot igår, annandagen, åkte vi först ner till Kristianstad och gick på Biltema. Synd bara att vi glömde hälften av vad vi skulle ha. Sen stannade vi på Ekohallen på vägen tillbaka. Väldigt mysigt att komma hemifrån lite bara vi tre.

Idag har Stefan jobbat och jag och Jonathan har lekt och myst hela dagen hemma.

Vi hade väldigt roligt men det är ett träningspass att gräva grotta =o)

Idag fick jag äntligen mina betyg med posten så nu har jag ett samlat betygsdokument och jag skäms inte för att visa upp det =o)

jag vet att bilden är suddig men man kan urskilja alla MVG. 6st... o 3 VG

ME LIKE!!

Uppesittarkvällen....

Ja, då var det snart Julafton... o allt är klart förutom städningen. Suck! Får ta det i morgon bitti =o) Jag vet att ingen dömmer mig om det ligger lite skit i hörnen men JAG vill att här ska vara fint.

Idag har jag och Jonte varit och fikat hos min lilla Mamma. Stefan slutade tidigt idag så han var hemma när vi om tillbaka. Så de två gjorde peppakakshus medans jag bakade mera lussebullar.


Sååååå fint =o)

Jag och Jonathan har även bakat pepparkakor och gjort kola nu när vi har varit lediga. Man kan ju inte bara slappa och ta det lugnt.. hihi.

Det hade pysslats på dagis oxå nu innan Jul och han fick med sig en jättefin ljusstake hem i tisdags.


Meningen var att han skulle varit på dagis idag oxå men hade då blivit ensamt barn på sin avdelning så jag tyckte det var ganska onödingt när jag ändå är hemma.

Nu ska det bli pizza och lite städning innan sängen...

GOD JUL!!!

Här e godingarna


Måste ju bara poängtera att de hade hjälm på sig sen när de var ute och körde... båda två!!

Jag satt ju och pysslade med julkort och bröllopsfoton för lite sen och nu har allt kommit =o) Julkorten har jag t o m skickat så de borde trilla in hos folk nu i dagarna. Och korten från vigseln gjorde jag så här med...



Blev bra tycker jag =o)

Har även fått en jättemysig tavla i bröllopspresent av Stefans bestmans tjej, Therese.

Den fick en hedersplats på väggen i sovrummet =o) Verkligen jättefin och väldigt uppskattad!!

I morgon är jag åter igen arbetslös och ska fira detta med ett besök på Arbetsförmedlingen.. kul kul. Sen blir det julklappshandel med Mamsen inne i den stora staden =o) Trevligt!

Fortfarande hosta men vid gott mod =o)

Att vara förkyld kan vara påfrestande i vanliga fall... men att vara gravid och ha hosta är något av det jobbigaste jag varit med om. Magmusklerna sitter ju inte där de brukar sitta och det trycker nått fruktansvärt på både revben och kisseblåsa i varje hostanfall. MEN, det verkar ändå som om det äntligen har vänt. Jag kan inte påstå att jag mår toppen men jag tycker att jag är bättre iaf... o det e bra!!! Även Stefan sa att han inte tyckte att jag hostade lika mycket idag =o)

Dagen har bjudit på mera snö och vi har varit ute en hel del. Stefan har plogat och jag har släpat Jonte på snowracen. Vi möttes upp nere hos Pappa och Jonte och Stefan lånade hans snöskoter och jag tog motorcykeln hem. Jonte tyckte det var skitkul med skoter. Han hade sutttit och skrikit MERA FART!!! nästan hela tiden. Och när han inte gjorde det så sjöng han =o)
Jag tog kort på dem men av någon anledning så går det inte att föra över bilderna till datorn så jag får lägga upp dem en annan dag.

I torsdags så hade jag tid på MVC att göra glucosbelastning och vanligt kontroll med mätning och lyssna på lilla hjärtat. Alla värden och prover såg bra ut utom järnvärdet som var för lågt. Måste köpa järntabletter på måndag när lönen kommer. Livmodern hade växt jättemycket sen sist och hjärtat slog flickslag.. det låg på 152 =o) Så Stefan får nog vänja sig vid tanken på att han även kan producera flickor.. hihi. Men inget är ju säkert så vi får vänta och se. Vi pratade även om amning, vilket jag är mycket mera positiv till denna gången. När jag väntade Jonathan så ville jag inte amma men försökte ändå pga av påtryckningar men det blev inte bra. Klarade fem veckor sen slutade jag och vi gick över helt på ersättning. Jonte tog ingen skada utan sov bara bättre på det men för vår del blev det ett jätteprojekt varje gång man skulle någonstans med att packa nappflaska, pulver och dosera och räkna hur mycket man kunde tänkas behöva ha med sig osv. Så denna gången ser jag bara fördelar med att kunna amma. Det bli definitivt billigare, det är det bästa för barnet och man har det alltid med sig i rätt tempratur =o)

I Fredags tog jag äntligen tag i städningen. Det tråkiga bara med detta vädret att idag syns det inte längre. Nackdelen med att ha djur är ju att de släpar in en hel del skit. Särskilt katterna som går ut och in som de vill. Fredagskvällen landade i soffan med mys och kycklingwraps.

O nu har vi landat i soffan igen och ska bara slappa med lite ost och kex =o) NICE 

TJOHO!!!!!!!!

MVG i engelskan oxå!!!!!!!!!!!!!!!

Ynklig... =o(

Nu får jag sota för att jag var så kaxig innan och påstod att jag inte blir sjuk. Stefan har ju oturen att alltid åka på det som Jonte drar hem men jag brukar klara mig. Man ska tydligen inte påpeka sånt... för då trillar man dit så det smäller om det... suck! Hostar, hostar och hostar.. mest nattetid... så drygt. Känns som om jag håller på att hosta sönder ett revben, det är ju lite ont om plats där inne.

Sådär, nu har jag fått gnälla =o)

Igår var det Lussefirande på dagis och vår lilla pepparkaksgubbe sjöng och dansade så fint.. mer och högre än alla andra =o) Man kan nästa påstå att han stal showen... undra vem han har fått det ifrån =o)??? Ska inte utveckla det mer. De var så fina iaf. Och så duktiga. Vi föräldrar samlades högst upp i huset i ett rum som de kallar för "Loftet" och där bjöds det på glögg och pepparkaka medans vi väntade på barnen. Sen släcktes det ner och in kommer dessa sötingar och sjunder så fint. De stod uppradade och alla höll faktiskt sin plats i ledet... tja, mer eller mindre. Det fanns ju en liten pepparkaksgubbe som dansade lite utanför ramarna.... men i det stora hela så var det väldigt fint och organiserat. De sjöng säkerst en 6, 7 låtar och det var ganska långa visor med flera verser. Det var lite synd bara att det var så mörkt i rummet för vi försökte filma men det blev inget... bara svart bild =o( synd. Efteråt försökte vi ta kort på honom men han hade inte tid =o)


Det här var det bästa vi kunde få.

På kvällen tog vi det mest lugnt och lekte lite med tågbanan när Jonte plötsligt far upp och behöver gå på toaletten. Så nu har han invigt sin toasits!!!! Fick muta lite för att han skulle sitta kvar men det var inget tjabb eller gnäll. Det är ganska bra att han är så glad för choklad. Han har själv fått hänga upp chokladkulor i julgranen och vi har sagt att varje gång han bajsar i pottan eller i toaletten så får han plocka en kula =o)

Helgen gick åt till att Jula till det lite till här hemma. Stefan fick upp julbelysningen ute och jag och Jonathan satte ihop och klädde granen. Stefan kom in på slutet och fick hjälpa Jonte att få upp de sista kulorna som skulle vara högst upp =o)

och så bakades det Lussebullar!!

Så Jonte bjöd på mysig söndagsfika med Mormor och Farmor =o)

Ibland är mutor effektivt =o)

Jag frågade Jonathan igår vad han ville ha för att jag skulle få klippa honom och han svarade "Stora hårda godisar som finns i skåpet" . Blir det inte dyrare än så så är det helt klart värt att muta ibland =o)

Han blir så stor med en gång när håret åker av =o)

Fast det slår ju inte denna synen:

Vår stora kille!!!

Fredagsmys



Gosigt.... =o)

Nu har jag gjort mitt vad det gäller skolan, känns bra!! Nästa vecka har jag bara betygsamtal i engelska... that´s it!!

Fick mitt betyg i matte idag. Som jag trodde så gick det inte toppen på det nationella provet. Jag kunde verkligen inte tänka ordentligt. Jag hade jättebra poäng men hade inte satt en enda MVG-kvalitet. Därimot hade jag bäst poäng i klassen 37/42. Men jag fick mitt MVG i slutbetyg ändå. Min lärare tittade på vad jag hade gjort under terminen och jag var den enda i klassen som hade starka MVG på alla prov och inlämningar, så hon tyckte ändå att jag förtjänade mitt betyg. Vi var ganska överens om att omständigheterna oxå spelade in. Dunderfökyld och sömnbrist är väl inte det ultimata inför prov. Bra att ha nått att skylla på ;o)

Så två VG och två MVG än så länge.. ska bli intressant och se hur det blir i engelskan nästa vecka. Men jag får väl känna mig nöjd så här långt.

I helgen ska det bakas =o) Det blir lussebullar. Har oxå planer på att göra rent i akvariet och kanske, kanske sätta upp julgranen =o) Få se om Stefan tycker det är för tidigt... men det är ju ändå 3:e Advent på söndag....

De e Freeedag!!!!

Idag e det fredag och förhoppningsvis sista provet på läääääänge. Nationellt prov i engelska, sen e det klart. Matten gick inget vidagre igår så jag hoppas verkligen inte att jag måste komplitera. Jag mådde verkligen skit när jag satt där och försökte vara smart. Helt igenkorkad i näsan och hostade och störe alla andra. Kan inte påstå att jag e bättre idag men jag försöker kurera mig med alvedon, frukt och vitaminer. Har även köpt halstabletter som förhoppningsvis underlättar när jag sväljer. Ja, ja, nog gnällt. Det är ju ändå Fredag!! och allt vad det innebär.... dvs Tacos =o) Jonte somnade i bilen igår kväll redan tjugo i sju så han har sovit utan både nässpray och vicks och helt utan problem oxå. Inget hostande eller snörvlande... vågar man hoppas på att han är på bättringsväg?? Han mage har ju stökat en del på sista tiden oxå vilket i sin tur har sört hans sömn men igår så kom det på pottan!!! Min stora kille!
Blev ett konstigt inlägg idag =o)

Nya medlemar i akvariet

För någon dag sedan så dog tyvärr vår platy-hona "Pluttan" och jag kände inte för att berätta det för Jonathan utan ersatte henne istället med en likadan... "Nya Pluttan" =o) Och när jag ändå var i djuraffären så passade jag på att köpa ett par till i en annan färg. Jättefina!! Jonte döpte dem till Blixten och Sally och allt var frid och fröjd.... Men idag tyckte jag den Nya Pluttan betedde sig konstigt och bara låg och tryckte och lika dant Blixten låg oxå bara och gömde sig. Började fundera på om det verkligen var meningen att vi skulle ha fiskar för de verkar ju inte trivas här... MEN!!! Ikväll så upptäckte jag 2 små yngel!!!! Så då var det nog därför de låg och tryckte, Nya Pluttan födde bebisar =o) Häftigt! Hoppas de klarar sig. Har googlat på yngel-skötsel men Platy verkar vara en art som klarar sig ganska bra utan att man behöver göra något. Men jag ska ändå inom djuraffären igen och höra om de behöver nått speciellt foder.

Idag har jag haft betygsamtal med svenskaläraren. Jag fick mitt MVG som slutbetyg =o) Jag tackade så mycket men han poängterade att jag inte skulle tacka utan att jag hade förtjänat det. Kul!

Idag har jag oxå suttit och knåpat med Julkort och bröllopsfoto. Linda hjälpte ju mig att fota Jonte och Helge i snön i Fredags och det blev jättemysiga bilder. Hoppas på att julkorten oxå blir bra =o)


 

V 27

I denna vecka väger "Smulan" ca 1kg... Växer så det knakar!! Och det märks att utrymmet blir trängre för den för alla rörelser är väldigt tydliga nu. Det stökas både långt ner och högt upp... oftast samtidigt =o)

Igår hade jag och Stefan variit gifta i 1 månad. Det känns fortfarande konstigt att skriva mitt namn. Fru Zandra Grothe...

Helgen har varit bra. Stefan är fortfarande inte ok och Jontes magen vill inte vara med men annars har det varit bra. I lördags var jag och Stefan i Kalmar och julhandlade. Mycket trevligt. Jonte hade Mormordag och de två hade bara myst hela dagen. Våra fantastiska grannar kom och hämtade Helge när de ändå skulle gå med Flexa så han fick kompissällskap på sin runda. Vi blev inte klara med julkappshandlen men en god bit på vägen. Känns skönt att vara ute i hyfsad tid för en gångs skull.
I fredags Hjälpte Linda mig att fota Jonte och Helge för att jag sen ska kunna göra julkort. Har inte sett hur de blev än men hoppas på att kunna få dem under dagen så jag kan beställa korten. Ska även beställa bröllopsfoto. Köpte ramar på IKEA =o) Vi hann även busa i snön och fika i fredags.. Trevligt!! Linda och Johan bjöd på sina hembakade lussemuffins, jättegoda!

Igår vände vi på Jontes bilstol i volvon. Det var så attans trångt för han ben nu och han har det jättejobbigt när vi ska någon längre stans. O han verkade trivas med det =o)

Nej, nu ska jag försöka ta tag i dagen och faktiskt få någonting gjort!! =o)

Att växa i färdriktning...

Svärmor var här för några kvällar sen och sa: Vad rund du börjar bli... Det var väl veckan underdrift!! Lagom till jul kommer folk inte se någon skillnad på mig och julgrisen... Det jobbiga med att växa i färdrikningen är att jag vet inte vilket håll jag ska vända mig på när någon försöker komma förbi mig i korridorerna på skolan. KomVux ligger ju numera på Verkö i Ericssons gamla kontorslokaler och där är ganska trånga gångar mellan rummen.... Ska nog bära en skylt där det står BRED LAST! o pryda håret med en varningstriangel... då kan jag använda den som linjal på matten... Nej, jag är inte bitter, känner mej bara stor och klumpig idag...

Aaahhhhh.....

Å så va svenskaprovet oxå avklarat.... och dessutom hann jag fixa sista inlämningsuppgiften i engelska på håltimmen. Så idag har jag inga läxor!!!! Hur coolt e inte det då =o)

Stefan är ute och plogar, jag hade inte tagit sönder plogen =o) Trodde det eftersom hela plogbladet la sig ner när jag lyckades köra in i en sten men Stefan sa att den ska göra så som en säkerhetsgrej. Phu! Tur för mig.

I morgon är det fredag och sista genomgången på matten innan nationella provet. Ska sen försöka komma på vad vi ska ha för fedagsmys. Frågar man Jonte blir det tacos =o) Får se.

Nu ska jag njuta av lugnet i soffan utan samvetskval för skolan =o)

PS: Tack Ann för ditt inlägg =o)

Me like...



Matteprovet gick bra =o)

Idag gjorde jag engelskaprov... uppsats. Och i morgon är det dax för svenskaprov. SEN är det lite andningspaus i ett par dagar... innan det är dax igen =o) Nationellt prov i matte på torsdag i nästa vecka och fredagen bjuder på sista nationella provet i engelska. Sen är jag klar!!!!

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0