staket, studsmatta och rabarberpaj

Idag har jag inte varit utanför denna lilla byns gränser. Riktigt skönt faktiskt. Har varit utomhus nästan hela dagen och fått en massa gjort. Jag och Lillfisen tog morgonpromenaden med lilla hunden och tittade på våra sommargrannars frukoststund... mysigt =o)



Sen stannade vi ute och vattnade rabatterna, träden och trädgårdslandet. Lillfisen kom på att han ville att Mormor, Farmor och Farfar skulle komma och fika och äta rabarberpaj så han ringde alla själv och frågade om de ville komma, och det ville de. Så vi plockade rabarber medans Gubben fick iväg lite mer av trädet som han har fällt. Min Lillebror ringer mitt i alltihopa och frågar om de kunde komma ut en runda och självklart blev Lillfisen jätteglad när Morbror och Kusinen kom!! De har haft så roligt hela eftermiddagen. Och Gubben har börjat sätta staket!!! Tjoho! Snart kan hunden få vara lös i trädgården.





O så kom Mormor/Farmor ut lite tidigare så hon fick träffa båda barnen.

Gubben och lillebror satte även upp studsmattan till Lillfisens stora glädje. Så nu är den invigd oxå =o) åtminstone av Lillebror och kusinerna.

Sen kom ju även Lillfisens Farmor och Farfar ut och det blev en helt ok rabarberpaj. Fast Lillfisen åt kyckling och yoggi...

Igår var jag och Lillfisen nere i byn med hunden en runda på eftermiddagen och besökte en lekplats som var väldigt uppskattad. Det är så roligt nu när man kan leka med honom på ett annat sätt. Förra året var det till att gunga honom, hjälpa honom upp på klätterställningarna och sen lyfta ner honom igen. Nu klättrar han själv och vi lekte kiosk i ett av småhusen som stod där. Jag kunde köpa både kyckling och godis och fick till och med pengar tillbaka =o)

Tisdag

Vilket konstigt väder!! Dagen började med solsken och jag och min lilla sjukling fikade i trädgården. Strax efter lunch började det regna, rejält. Eftermiddagen var det fortsatt regnskurar och inslag av åska. Men sen helt plötsligt slog det om och blev strålande sol igen... mycket skumt.
Idag var jag och Lillfisen lediga men tyvärr så är han ju sjuk igen. Förhoppningsvis håller det på att vända för han har varit feberfri hela dagen och haft riktigt bra stunder till och från. Till och med ätit bra. Tyvärr så hände det en liten olycka nu ikväll precis när vi satte oss för att äta som vände allt upp och ner igen. Grannarna var uppe och grillade med oss och han är ju så glad för dem så han var helt eld och lågor och uppspelt till max. Så lyckas han välta sitt glas så det går sönder och skär sig i lilla fingret som börjar blöda.... MYCKET! Klockan var redan mycket och allt blev så förtvivlat och jobbigt. Fick sätta dubbla blixten-plåster för att det inte skulle rinna längs armen. Märkte väldigt väl att han blev jätteupprörd för han skakade när jag skulle plåstra om honom. Stackars liten.
Men annars var det en väldigt trevlig kväll. Våra goa grannar hade med sig en 30års-present till mig!!!! Ett plommonträd. De är så gulliga. De visste att jag önskade mig bigarrå och plommon när jag fyllde och så fick jag ju bigarrå av systrarna. Och nu har jag plommon oxå!! =o) Tack snälla igen, jag hoppas ni vet hur glad och tacksam jag är.
I morgon ska jag jobba heldag och min snälla Mamma kommer ut och är här hos Lillfisen. Vill gärna att han har en feberfri dag till innan det är dax för dagis igen.

Nu är det sängen som gäller, hoppas på att Lillfisen kan sova så resten av oss oxå får det =o)

STORT GRATTIS TILL MAMMA OCH NYA JOBBET!!!!!!!!


Mitt nya fina träd (ska döpa henne oxå, måsta bara komma på något bra)


suck...

Å så var Lillfisen sjuk igen... Det är konstigt vad fort det går från pigg och glad till supergnällig hängig. På förmiddagen var vi i skogen och stal jordgubbsplantor. Efter det åkte vi ner till min Pappa för att Lillfisen skulle få träffa Morfar och de lekte och sparkade boll och allt var toppen. Vi åker hem för att vila men han fick ingen ro så vi bestämde att vi hoppar vilan idag... inte det bästa beslut jag har tagit. Så vi gick ut igen och grävde trädgårdsland, rensade rabatten och han tvättade sin motorcyckel. Ca kl två var han skiiiittrött men då ansåg jag att det var ju för sent att gå och lägga sig för att vila middag.... inte så smart beslut det heller. Kl fyra var det pip och gnäll för allting och jag kände hur han började bli varm... mycket riktigt... 38 grader i temp. Och där efter blev han bara hängigare och hängigare. Inte bara för feberns skull utan även då för att han inte fått sova. Så det slutade med att han somnade i min famn innan kl sju... stackarn, vilken ond mamma han har. Får hoppas lite sömn gör susen och som tur är så är jag ledig både måndag och tisdag.

Lilla Mamma kikade ut en runda idag, haft inbrott nr 2 i bilen på mindre än en vecka. Blir man förbannad eller??!! At det ska va så j-la svårt att skilja på mitt och ditt. Och dessutom så förstör de ju för mer än de tar... VAD ÄR MENINGEN???

Även Gubbens Mamma kom ut en sväng i eftermiddag och hade middag med sig, mycket trevligt och gott. Synd bara att Lillfisen inte var så piggelin.

Igår var jag på grillkväll hos en kurskamrat i Holmsjö. Vi blev bara tre till slut men hade väldigt trevligt. God mat och sällskapsspel halva natten =o) Blev hämtad av en tjej från klassen som oxå har hund och är duktig på att trimma hundar, så jag har bett henne att ta sig an vårt lilla yrväder som börjar bli alltför långhårig nu. Hi hi, han ser ut som en rugguggla ;0)

Nu blir det lite mys i soffan med gubben som jag knappt har sett på flera dagar.


Lillfisen skulle visa sitt rum igår när jag blev hämtad, slutade med att de satt och läste böcker i hans rum =o)




grillkväll




Lillfisen tar hand om sin motorcyckel

 

men sen var det inte mycket med honom =o(


här kommer korten =o)

grillning vid sjön



 


senare på kvällen

 


stolt faster


playdate

 


Lillfisen med sin älskade Gudmor

 

 

 

 

 

hmm.. var det inte sommar nyss??

14 grader och halv storm... så ska inte sommaren vara... men men, jobbar ändå hela dagen så det kvittar väl. Hoppas på fint väder till helgen när det är grillkväll hos en kurskamrat. Nu är ju äntligen skolan över för denna terminen. Jag klarade matten galant, till och med med marginal. Matteläraren kallade in mig extra för att tala om att jag verkligen förtjänade mitt MVG. Engelskan gick lika bra den =o) MVG där oxå.

Helgen som var bjöd på underbart sommarväder och vi var faktiskt uppe vid sjön i lördags och grillade korv till lunch. Det var jag, Gubben, Lillfisen, Mormor, Grannarna och alla hundarna. Jättemysigt!! Lillfisen badade t o m. Det var han och hundarna som vågade =o) På kvällen åkte Lillfisen in till Farmor och vi var nerbjudna till Grannarna på grillkväll.
Mycket god mat och trevligt sällskap, vi blev fler än vad det var tänkt från början. Gannens bror dök upp med sin familj och det var jättekul att få träffa honom eftersom man har hört mycket om honom.

I tisdags var jag och lilla hunden nere på playdate nere hos grannarna. De har ju satt staket runt tomten vilket gör att min lilla rymningsbenägna terrier kunde springa lös och busa... så härligt att se.

Igår fick jag finbesök efter jobbet. Lillfisens gudmor ringer när jag håller på att avsluta på jobbet och säger att hon är hemma hos mig!!! Och att hon har KÖRT SJÄLV!!!! Stort grattis till körkortet min vän!!! Jag blev så glad för det är ett tag sen vi sågs... och Lillfisen var eld och lågor när han kom hem. Jag tror inte jag har sett honom klänga så på någon på länge. 
Det var en stor dag för Lillfisen igår. Han var hemma med Pappa för dagis var stängt så de hade fullt upp hela dagen. På kvällen möttede upp Grannarna som hade ordnat en tur på den stora kustbevakningsbåten inne i stan och sen var hans älskade gudmor här när han kom hem. 

Nej, nu är det dax att ta tag i dagen. Börjar snart jobba =o(

lägger in bilder i nästa inlägg.... 

sommarmorgon

Finns ingen bättre känsla än att stiga upp på morgonen och solen lyser in i rummet. Man öppnar dörren in till det finaste lilla knyte som finns och viskar "Go morron". Han vänder sig om och sträcker ut armarna och de första orden man får höra denna morgon är "älskar dig Mamma". Jag känner mig som den lyckligase i hela världen. Dagen kan inte börja bättre =o)

 

Allt skolarbete klart!!

Ahh, vad ljuvligt. Allt skolarbete färdigt och inlämnat. Redovisningen i Sv gick kanon ocg jag fick MVG på hela kursen. Samhällsrapporten gick sådär men är inlämnad och jag väntar nu på betyg på den kursen oxå. Engelskan har bara gått bättre och bättre på mina inlämningsuppgifter och jag har fått jättebra omdömme på dem. Senaste betygsamtalet i engelska så låg jag på gränsen mellan VG och MVG och läraren ville bara att jag skulle utveckla mitt ordförråd för att säkra mitt MVG. Förhoppningsvis har jag gjort det nu annars är jag nöjd med VG. Nationella provet i Matte gick inte så bra. Provet var skitsvårt och jag ansträngde mig inte på de uppgifter som hade MVG-kvalitet. Vilket resulterade i att min lärare blev besviken och ville att jag skulle komplitera med några MVG-uppgifter för att säkra mitt betyg. Känns lite surt när jag har skrivit näst intill felfritt hela kursen och så skiter jag bort det på det viktigaste provet på hela terminen. Men, men, jag har skrivit mina kompliteringsuppgifter nu iaf så nu hoppas jag på det bästa.

Men nog om skolan. Hunden är mycket bättre nu. Har ätit penicillin i två veckor nu och vi såg väl en betydlig skillnad efter första veckan. Helt plötsligt har han fått bus och liv i ögonen igen och bjuder själv på att gå ut och vara med. Jättemysigt!!
Extra kul just nu oxå eftersom Mamma har sin hund hos sig i två veckor. Kul att kunna prommenera tillsammans.

Igår var svärfar här efter jobbet och bytte ut fläkten i badrummet som hade gått sönder. Med sig hade han oxå en liten trädgårdsbro från Harald Nyborg som jag har tittat på länge. Ville ha en sån över bäcken för att det ska vara lite säkrare för Lillfisen att ta sig över. Så det började med att jag och Lillfisen skruvade för att få ihop den och det slutade med att vi satt alla fyra runt den och skruvade =o) Men oj så fin den blev!!! Ska ta kort sen och lägga ut. Efter det kom grannarna upp en runda och skulle bara ta en kaffe men satt kvar till tio. Jättetrevligt!!! O vädret var helt fantastiskt så vi satt ute hela kvällen.

Idag är jag ledigt.... HELA DAGEN!!! Har ingenting jag måste göra. Därimot en massa jag VILL göra så det är lika bra jag sätter igång =o)

Lite ögongodis =o)

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0