fint väder blev det =o)

och kaffe i det gröna =o)

Efter en lite stökig morgon tog jag promenaden ner till GrannLinda och Iris. Solen sken så det blev kaffe ute. Jättemysigt!! Det var verkligen behövligt att få umgås och prata en stund. Lilla Iris var vaken när vi kom dit =o)

Det var inte Nico....

 

Men Iris var trött så det tog inte så lång stund innan hon oxå sussade

hi hi.. vagnsparkering för Quinnyvagnar =o)

Hundarna var faktiskt oxå lite slöa i värmen...

Tack Linda för en trevlig stund i solen =o)

Eftermiddagen tillbringade jag oxå ute, fast i min egen trädgård med barnen... Nico tog en lur medans Jonte hoppade på studsmattan och lekte med vatten. Helge var oxå med ute och den lilla skitgrisen hittade nått vidrigt att rulla sig i så det blev till att bada honom när vi kom in. Och när man ändå höll på så fick Jonte och Nico oxå bada =o)

Nico invigde sin nya grodhandduk

I morgon är Jonte hemma med mig och Nico och det är sista arbetsdagen för Stefan denna veckan. Mycket trevligt!

 

aj aj... vilken dag

fy vad jag har haft ont idag... i nacke, rygg och axlar. Det har hänt något i nacken som gör att det sticker och domnar ut i armarna. Jag kan knappt vrida huvudet åt höger och kan inte lyfta armarna över huvudet. Jättespännande att försöka tvätta håret när jag duschade =o)  Inte heller så underhållande att kånka på Nico i bilstolen. Många konstiga vinklar och dumma lyft när man ska i och ur bilen. Attans vad otränad man är. Jag hoppas verkligen att det "bara" är någon form av överansträgning och att det sitter i musklerna och inte i skelett eller leder. Jag blev lite nervös när jag var ute med hunden och hade Nico i vagnen för då började jag skaka i armar och ben när jag skulle upp för en backe. Och så bara snurrarde det i huvudet... läskigt. Var så illa att jag ringde och skrämde upp Stefan med att jag inte visste om jag tog mig hem utan att svimma... Så han fick ringa och kolla så jag var vid medvetande med jämna mellanrum... Tur man har vetekudde... Tror att det är lite bättre nu ikväll... eller så börjar jag vänja mig vid smärtan =o)

Helgen har varit bra och händelserik =o) I lösdags var Stefan iväg med pojkarna och träffade sin kusin. Han har inte sett Jonte sen julen 2007 och inte sett Nico alls så det verkade vara ett uppskattat möte. Jonte tyckte iaf det var jätteroligt att få träffa "Fabror Håkan".

och Nico fick bekanta sig med Gamla mormor Gunni

Själv var jag hemma och städade under tiden och efter lunchen så tog jag pojkarna med mig hem till lilla Mamma och firade Mors Dag med henne =o)

Nico var faktiskt vaken en hel del men till slut så blev han bara för trött och då var det ju tur att jag hade med hans goa fäll =o)



Bullfika och lek blev det och Jonte var även modell för nya strandmodet ;o)
(present till Nico från Momomo)



Igår var det ju Mors Dag och jag blev uppvaktad med fina rosor av min pojkar. Sen packade vi in oss i bilen och for till Kristianstad. Jättemysig utflykt med lite shopping, lite mat och mycket lek =o) Var inte hemma förrän kl 19:30 och då hade båda barnen somnat i bilen. Tyvärr blev det inga bilder från dagen för jag hade inte telefonen på mig.... klantigt =o)

I morgon är det dagis för Jonte och jag och Nico ska träffa Linda och Iris. Hoppas på varmt och mysigt väder så det kan bli en kaffe i det gröna =o)

Öppen Förskola

Idag har Nico och Iris varit på Öppen Förskola. De var väl kanske inte riktigt medvetna om varandra men jag tyckte det var väldigt trevligt.

PlayDate =o)



Extra trevligt var det ju just för att Linda och Iris var med. Vi har knappt sett varandra sen bebisarna kom. Men jag hoppas det blir ändring på det nu. Vi ska ha fikadate nästa vecka oxå =o)

Igår var min lilla Mamma här och bjöd oss på mat. Med sig hade hon en magnet med en bild på som passar in på vår katt Simpson just nu. Vi har ju som sagt fåglar med ungar i vår holk på tomten.... hmmm



I tisdags gjorde jag ett nytt försök med Nico i bärsele och helt plötsligt tyckte han att det var helt ok... somnade t o m =o) de andra gångerna som jag har provat har han bara blivit förbannad men skam den som ger sig... Känns skönt att ha ett alternativ till vagnen när man ska ut med hunden.

Denna veckan är det Nico som har fått vara måltavla för kameran för Jonte har tycket att det har varit roligare att ta kort än att vara med på kort =o)

Nybadad och finkammad

Lek o Bus i nya gymmet

åh så tycker Stefan att denna bild ska visas så att det syns hur långt de hann med taket förra helgen =o)

Snart är det helg igen och målet är att iaf den ena sidan ska bli klar....

Löser de säkert ;o)

Litet fågelhus

För ganska länge sen fick vi ett litet fågelhus som är en kombination av holk och matbord för fåglar. Vi tog god tid på oss innan vi fick upp det där huset pga att vi inte visste var vi skulle sätta det för att fåglar skulle vilja flytta in. Men till slut så tänkte vi att vi har det bara som matningsställe mitt på tomten för att kunna se fåglarna...



...och så blev det. Det var en hel del fåglar som landade på vårt lilla hus för att äta och det mysiga är att man kan kika på det från vårt vardagsrum.

En morgon när vi sitter och slappar i soffan reflekterar jag över att det är en väldig traffik på en och samma fågel som flyger fram och tillbaka och när vi tittar närmare så upptäcker vi att denna lilla fågel har flyttat in =o) Och det bästa av allt, nu är där t o m fågelungar i vårt lilla hus mitt på tomten. Jättehäftigt!!

Härlig helg...

Här har jag gnällt över att det är ensamt och jag känner mig utanför det verkliga livet... o så bara kom det en underbart mysig helg med massa folk på besök!! Kanonkul!

I går var Svärfar här och hjälpte Stefan med taket, Svärmor fixade middag och var iväg med Jonte en runda, Mamma var med mig ute på promenad med Nico och Helge (och på den rundan sprang vi på Syster Jane), Jontes älskade Emily kom ut efter att Mamma hade åkt hem och hade fika och presenter med sig... Och till sist fick vi ett trevligt spontanbesök av hela familjen Braxenholm (grannarna).

Idag har Stefan och Svärfar jobbat på taket igen och jag och grabbarna har varit och fikat hos Pappa och Ann.

Mycket folk, mycket fika, mycket trevligt =o)

Idag fick jag oxå ett par timmar för mig själv så jag kunde städa ifred. Så nu luktar här riktigt gott och man kan gå barfota utan att klibba fast i golvet ;o)

Vädret denna helg har oxå visat sin bästa sida och vi har blivit lite solbrända allihop (inte Nico), men just nu vräker regnet ner och det till och med mullrar lite så jag ska nog bara slänga in lite bilder och sen stänga ner och dra ut sladdar. Har förlorat många modem till åskgudarna så det är lika bar att vara på den säkra sidan....

Mest bilder...

Min födelsedag

 

Och så lite annat smått o gott








Studentfoto kanske =o) !!??

 

inte jättemunter....

Nu är Nicolas över två månader och rännandet nere på BVC minskar äntligen... Denna veckan har faktiskt varken Jonte eller Nico några inbokade tider någonstans. Därimot Jag har varit både på "Uppföljningssamtal" på BVC och på efterkontroll på MVC. Inget besök var direkt toppen. MVC kollade ju mina värden och jag har väldigt lågt blodtryck som inte är farligt men lagom jobbigt att ständigt vara yr i bollen. Mitt blodvärde var oxå på tok för lågt så nu är det järntabletter som gäller igen... suck! Det positiva är att får jag ordning på blodvärdet så kanske tröttheten minskar och humöret stiger... (hoppas hoppas)

På BVC fick man fylla i en blankett med massa påstånden om hur man känner sig och har gjort sista veckan för de ska kunna upptäcka mammor som är deppiga... Jag var tydligen en av dem... Hon var inte riktigt nöjd med mitt resultat men jag är ju en fena på att prata mig ur saker och ting och lyckades övertyga henne att jag inte behöver gå och prata med någon... När skulle jag hinna det?? Dessutom så vet jag hur jag fungerar när jag ska prata med någon. Smilet åker på och jag bilr en "superkvinna" som klarar det mesta och allt är guld och gröna skogar... hmm, ja skogen är ju grön nu iaf =o)

Den svåra med att prata om sin "jobbiga vardag" är att allt som har varit inte är så jobbigt när man berättar om det i efterhand. Det är ju när man är mitt i ett skrikanfall som alla känslorna av frustration, oro, trötthet och förtvivlan öser över en. Efteråt känns det inte så farligt för då är det ju över. Ta bara förlossningen som ett exempel. Det finns inte en kvinna som ärligt kan säga att hennes förlossning var fantastisk. Det är ju när förlossningen är över och lyckoruset över det nya lilla livet kommer som det blir fantastinskt... Inte värkarbetet, smärtan och paniken som gärna kommer i samband med krystvärkarna... det är inte fantastiskt.

Nej, nu har jag gnällt färdigt!!
Nico fick godkänt på sin 2 mån-kontroll och är nu 62cm och väger 6445g. Läkaren hade sagt att han var väldigt stark och en välskapt fin kille. Såklart=o)
Jonte var superduktig hos tandläkaren!! Gapade så fort han kom innanför dörren och hade dessutom fina och hela tänder.

Ska lägga upp lite bilder senare från både min födelsedag och mina små utflykter med grabbarna =o)

GOD TORSDAG!!

En dag med mina pojkar




Vi har haft en riktigt mysig dag som vi avslutade med en glass i bilen innan vi åkte hem =o)

Imorgon är det dax för tandläkaren för Jonte och 2-månaderskoll för Nico. Kan inte fatta att det redan har gått 2 månader sen man hade jättemage och svullna fötter =o)

Det har ju dessutom hänt en hel del på 2 månader. Från att mest sova hela tiden till att skratta och busa...


 

 

Fast man blir ju fortfarande snabbt trött...



Idag är det onsdag och det betyder att det är min TV-kväll.... o ostbågar =o) NICE!!

Me and my bubble...

Just nu känner jag att jag befinner mig i en bubbla. Mina dagar består av att se till att:
- barnen är mätta, klädda och nöjda
-hunden får sin "mitt på dagen-promenad"
-hålla huset i skick med städning och tvätt
-se till att det finns mat i kylen
-laga mat....

Det blir lite ensamt i längden. Visst, jag har mina barn som jag kan prata med men det hade varit trevligt med ett vuxet samtal över en kaffe eller nått. Men jag vet inte när jag ska hinna träffa någon över det där kaffet. Varför kan man inte få allt.... ??

Men till helgen ska jag få träffa folk iaf =o) Det sägs att jag blir ett år äldre på lördag (förnekar!!) och det ska firas i dagarna två... På lördag kommer, förhoppningsvis, Mamma, Mormor, Lillebror m dotter och Svärmor hit och på söndag firar vi nere hos Pappa och Ann. Jag vet faktiskt inte riktigt vilka som kommer och inte då... Men det ska bli jätteroligt att träffa familj och vänner hela helgen =o)

Maj maj måne jag kan lura dig till Skåne!!??

Det blev en tripp till Skåne i söndags för ÄNTLIGEN har vi hittat en trappa... JIPPIE!! Den fanns i Helsingborg så Jag, Stefan och Nicolas tog en roadtrip och hämtade hem den. Jonathan var hemma med Farmor för vi tyckte det var synd att han skulle behöva sitta i bilen så länge.

Valborg firade vi hos grannarna. Det blev majbål och grillat. Fast vi åt inte. Jonathan var ganska sliten så när klockan närmade sig åtta var det dax att röra sig hemåt. Men vi hade mycket trevligt. Skönt att bara få komma hemifrån lite och träffa andra människor i sin egen ålder =o).

 

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0