Vilken dag!!!!!

Fy, vilken stressig dag. Det har varit väldigt intensivt ett tag nu men idag slår nog priset. Gick i skolan till klockan 16:15 och körde sedan till veterinärstationen och hämtade Lilla hundens recept... han är dålig igen... snabb sväng inom konsum och köpte kyckling till Lillfisen, fort hem och bytte klädder på alla och sen iväg igen. Först apoteket och sen hem till Farmor som fyller 75. Var inte hemma förrän halv nio, ska bli jättespännande att väcka Lillfisen halv sju i morgon.

I torsdags var det meningen att vi skulle göra husbilen körklar inför våran smålandsresa, gick sådär. Det var mest Gubben som fick något gjort. Jag och lillplutten försökte underhålla varandra och var även och hälsade på Mamsen. På kvällen var vi nerbjudna till grannarna för att grilla och kom på den smarta idén att vi tar med husbilen så lillfisen kan gå och lägga sig om han vill. Tur var det för då upptäckte Gubben ett fel, den laddar inte batterierna. Så över halva fredagen gick till att lokalisera felet och sen åtgärda det, han fick ta hjälp av sin Pappa. Men till slut så kom vi iväg och var inte framme förrän kl 18. Lyxigt värre så stod middagen uppdukad och Lillfisen fick en hel låda med duplo att leka med så vi fick sitta i lugn och ro och äta jättegod mat med hemlagad efterätt. Mums.
På lördagen gav vi oss ut på en ridtur, jag och nya Matte. Jättemysigt, har ju inte ridit på jättelänge. Och på sen eftermiddag så gav vi oss hemåt igen. Hunden har ju blivit dålig igen och Mamma bodde här hemma med honom och det kändes inte rätt att låta henne behöva deala med det. Så måndagen gick åt till att jaga veterinär till hunden och vårdcentralen till Lillfisen. Han hade nämligen prickar på kroppen som vi misstänkte var vattenkoppor, men det var tydligen bett av något slag. Förmodligen fått med sig nått ner i sängen. Tid hos veterinären fick jag på tisdagen och det togs en massa prover och de gav honom lugnande för att kunna kolla honom i halsen. De kunde konstatera halsfluss med en gång men ville vänta på provsvar innan de satte in penicillin för att se om han hade någon fästingburen sjukdom. Idag kom svaren och hundstackaren har både elichas och borelia uppe på halsflussen. Så nu är det en dunderdos med penicillin i 20 dagar som gäller.

Igår jobbade jag på BabyProffsen för första gången denna sommaren, var ju där förra sommaren oxå. Ska jobba ca 2 dagar i veckan fram till skolavslutningen för att komma in i det igen. Jättekul men jag känner att jag har så mycket i skolan nu så jag hade egentligen behövt timmarna för plugg. Idag har jag redovisat min engelska bok och det gick bra. Fick även veta betyget för de 3 nationella poven i eng... MVG!! Jag känner mej jättestolt för jag trodde verkligen inte att det hade gått så bra. Nästa vecka har jag nationellt prov i matte och redovisning i svenskan, sen är det bara rapporten i samhäll kvar. Ja, jag har ju ett par uppgifter i engelskan som jag inte har lämnat in heller, deadline 4 juni. Usch vad trött jag blev av att tänka på skolan... jag slänger in lite bilder i stället =o)

här provas Mormors MC-hjälm



Småland

Grillkväll med grannarna

Fått EGEN motorcykel..

hunden hos veterinären under uppvaket

lek på 75års kalas

Hemma från skolan

Idag stannade jag hemma från skolan... inte utan ångerst dock. Men mår man inte toppen ska man stanna hemma har jag hört. Har haft en störig hosta i över en vecka nu och morgonen är värst då det känns som sår i halsen och uppe på det nu så har jag fått munsår på fyra ställen runt munnen. AJ! Jag har iaf fått lite skolarbete gjort men det känns inte bra att missa svenskan idag för vi skulle redovisa novellanalysen i grupp. Jag prallade mig iaf till skolan igår och skrev nationellt prov i Engelska. Känns viktigt att få dom gjorda även om jag inte mådde särskilt bra igår heller. Trots det så var jag inne hos grannen en runda på vägen hem och tog en kaffe i hennes trädgård. Mycket trevligt! Det var ju så mysigt väder igår. Idag blåser det full storm och regnar till och från... inte alls kul.
I morgon är det röd dag och vi ska spendera den med att göra husbilen körklar för på fredag åker vi till Småland. Vi ska hälsa på min lilla häst och hans nya Matte och Husse. Ska bli jätteroligt. Hoppas bara inte jag mår sämre tills dess. Hade väl varit typiskt. Vi ska sova över på deras gård i husbilen och på lördag susar vi ner till Kalmar innan vi åker hem igen.

Nej, tillbaka till skolböckerna.... Har haft en alldeles för lång paus nu eftersom jag fick besök av Jessica innan. Inte för att jag klagar, det var kanonkul att träffa henne. Det går så långt mellan gångerna. Men nu är det inga fler avbrott innan jag ska hämta Lillfisen.

Söndag kväll.

Det är inte utan att man känner sig lite matt efter denna helgen. Jag har haft jättetrevligt och kanonroligt på alla sätt men är inte van att träffa så mycket folk på så kort tid =0) I torsdags var ju jag och Gubben på Betnér... superkul!! I fredags kväll var vi på Foxen och åt god mat och drack vin. Lillebror jobbade i köket så självklart var maten supergod. Vi blev även bjudna på efterätt eftersom jag fyllde år =0)
Igår hade jag bjudit hem Mamma, Mormor, Storebror och Lillebror med sambo och dotter. Gubben grillade och vi åt gott medans kusinerna lekte. Dom hade jätteroligt och lagade mat till varandra. Jag kom på i efterhand att jag inte tog några kort, det blir ju alltid filmkameran som kommer fram när barnen är med.
Idag har vi varit nere hos Pappa och det var han som stod för maten. Han grillade hemmagjorde hamburgare, jättegott. Farmor med sambo, Farfar med sambo och systrarna var där och firade att jag numera är fruktansvärt gammal ;0)

I morgon är det skola igen men bara i två timmar. Ska se om jag kanske kan få lite läxor gjorda innan jag ska hämta lillfisen på dagis.

Gubben hann med att fälla träd oxå... så nöjd



Flaggan var hissad för min skull hos Pappa



Bus med Morfar





Jag fick ett bigarråträd i present. Hon heter Miss Biggy

nu är 20+ förbi =0(

Igår var sista dagen som 20+.... idag är jag 30. Snyft... Nej, så ska man inte tänka. Man är ju inte äldre än man gör sig. Min kära sambo drog med mig in till staden för att titta på Betnér igår =0) Väldigt trevligt!! Lillfisen var hemma med Farmor till sin stora förtjusning. Inte lika kul i morse när han ropar på Farmor och blir arg på mig för att hon hade åkt hem.

Idag har jag bara matte i skolan, tror vi ska gå igenom sista provet. Jag är så stolt, hade alla rätt!!! Fick även bra på EU-provet i SH, VG. VG är faktiskt mitt sämsta resultat på alla prov så här långt.... det kan jag leva med ;0)

Idag är det full storm ute, trevlig födelsedag. Skulle inte förvåna mej om vi sitter strömlösa till kvällen. Skönt att lillfisen ska sova hos Farmor iaf så han inte blir drabbad om det skulle bli så. Jag tror vi ska ut och äta ikväll, om budgeten håller. Annars får vi väl laga något gott här hemma och bara mysa...
I morgon ska vi fira mig och Mamma här hemma. Tänkte grilla lite och hoppas på bättre väder så kusinerna kan leka ute utan att blåsa iväg. Mamma fyller ju på söndag så vi brukar slå ihop våra födelsedagar. Det påminde mig om att jag måste köpa presentpapper så jag kan slå in hennes present.

Förra helgen var det 1:a Maj och vi hade en jättemysig dag på stan, jag, Gubben och lillfisen. Först hälsade vi på Farfar och hans båt ute på saltö och sen blev det korvlunch vid ristorgskiosken där vi träffade Farmor.

Vi har oxå varit på utv-samtal på dagis. Fick veta att Lillfisen är lite bråkig och VÄLDIGT aktiv. Vi blev faktiskt lite förvånade men det är väl en fas alla går igenom. Medans vi var där var Lillfisen hos Morfar och busade. Han var så trött på kvällen att han somnade i min famn efter kvällsmaten =0).
Nästan lika trött var han när vi hade grillat hos Grannarna helgen innan. Dom har en lekstuga på tomten som han fick lov att gå in i och där fanns ju MASSOR med leksaker. Vi hade bara tur som fick honom med oss hem.  Kvällen för övrigt var jättetrevlig och det är så skönt med människor som inte stör sig på att man har barn trots att dom inte har egna. Lillfisen är jätteglad för våra Grannar och skulle nog bli sur om vi någon gång gick dit utan honom.

Nej, nu är det dax att ta tag i dagen. Städning, handling och skola står på programmet idag. Ska även försöka plannera inför i morgon och söndag då jag ska firas hos min Pappa.

Kul på hjul med Pappa





Alla njuter av solen




Sagostund




1:a Maj









Kvällsmys framför TV:n

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0