STORT GRATTIS PÅ 6 ÅRS DAGEN!!!

"Lilla" snuttkatten fyller 6år

Idag är det åter igen fredag och som vanligt hänger jag inte med tiden som just nu bara rusar iväg. Nästa vecka är det höstlov och vi ska vara lediga alla tre =o) Jag har ifs läxor som jag måste göra men jag ska vara hemma iaf.

Samtal och möte på dagis har gått bra och allt verkar vara som det ska med Lilleman. Han sköter sig och är alltid glad. Vi påpekade att det finns ett par ungar som e lite dumma mot honom och de noterade det och sa även att de är medvetna om att det är en tuff grupp just nu. Men Lillfisen har hittat en ny bästis som är lika gammal som han och de har sååååå roligt ihop. Känns så bra för han har verkat lite ensam den sista tiden.

Ikväll blir det fredagsmys!! Skulle egentligen gått ut men min vän kunde inte få ledigt så det får bli en annan gång. Lite synd för jag hade verkligen sett fram emot att komma hemifrån för en kväll men jag ser fram emot i morgon istället när vi ska äta tacos med grannarna =o)

Nu är det matte som gäller.....

Till minne av Malle-Mal

Igår flyttade Malle-Mal och de sex tetrorna in i vårat vardagsrum. Men tyvärr så verkade inte Malle-Mal trivas så bra som vi hade hoppats på. Han protesterade genom att lägga sig på rygg och sluta andas. Det e tråkigt när det händer men vad ska man göra. Hade han bara sagt vad som var fel så hade vi nog kunnat lösa det men han bara teg och tog ett drastiskt beslut själv utan förvarning.

Skämt o sido så hoppas jag inte att Lilleman frågar efter honom innan vi har hunnit skaffa en ny. Var inom djuraffären på vägen hem från skolan men de sa att det bästa var att ta ett prov på vattnet innan man försöker med en ny. Men tetrorna (Fantomtetra) har inte klagat än så länge så vi hoppas på att de ska komma till ro i vårt hem.

Igår var det samtal på dagis och idag är det föräldramöta så det blir ett himla springades nere på dagis dessa dagarna. Lilla Mamma ska komma hit och vara hos Lilleman så länge så vi kan gå båda två. Tackar vi för =o)

o så tjockisen!!

Ny "tycka-synd-om-mig-själv-dag"

Vad det är tråkigt när man har riktigt dåliga dagar utan att kunna sätta fingret på vad som e galet. Jag har verkligen ingenting att klaga över. Jag mår bra i kroppen, solen skiner, jag har världens finaste familj som oxå är friska..... men.....suck. Det måste vara fel i tillverkningen på mig. Inte för att jag försöker skylla på mina föräldrar för dem e det inget fel på heller. Usch vilket tråkigt inlägg.

har nu rotat lite bland gamla kort och det känns lite bättre iaf =o)

Har även fått tillbaka alla prov och inlämningsuppgifer på fek. Hade VG rätt igenom på allting. Är väl inte så illa kan man tycka.

Nu är det dax för duschen och sen skolan.... suck

Värkar, andning och lustgas =o)

Just nu för 3år sedan låg vi på BB med ett pyttelitet knyte som inte ens var ett dygn gammal =o) Efter ett träningspass som heter duga men ett hårt tag om lustgasmasken kom belöningen som man hade väntat på i nio månader. 06:55 anlände vi till förlossningen och då hade jag ganska täta värkar och var 7cm öppen. Sen tog det ca 5 timmar innan Lillfisen kom ut kl 12:03. Helt perfekt med sina 53cm och 3440g. Lite blå precis när han kom ut men inte det minsta skrynklig =o) Min lilla goding! Idag är han 3år gammal.

Firat har vi gjort hela helgen. I lördags var det morfar, moster med respektive och min farmor med respektive. I söndags var det mormor, morbror, kusin, farmor, farfar, momomo, gudmor och gubbens mormor och morfar. Det var fullt hus kan jag lova. Lillfisen var supernöjd med båda dagarna och han fick massor med leksaker, filmer, pyssel och kläder. Morfar kom även med ett akvarie som det flyttar in fiskar i imorgon. Morfar ska vara barnvakt medans vi ska på samtal på dagis och då skulle de två köra och köpa fiskar.

Idag har den andra morbrorn varit här och även den gravida grannen. Lillfisen fick mer paket och han blev firad på dagis oxå med ballonger, present och glass. Självklart väckte vi honom med "Ja må han leva" och paket i sängen oxå.

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!!!!!!!!


Fredag och på väg in i v 21

Denna veckan har verkligen gått fort. Känns inte alls länge sen jag gnällde om mina 3 timmar matte på fredagar. Men jag har hunnit med en del denna veckan iaf. Kan bero på att jag har prioriterat bort lektionerna i skolan... hmmm, inte bra. I vilket fall så har jag gjort klart min företagsekonomi I GOD TID!!! och har bara slutprovet kvar som läggs upp på min elevsida idag. Jag har även uträttat ärenden inne i den stora staden och passade på att kolla efter lite mammakläder när jag ändå var inne. Hittade faktiskt tre plagg hufsat billigt. En fin-tröja, en vardagsskjorta och en munktröja. Hade lite presentkort kvar sen min födelsedag så det kostade nästan ingenting =o).

Igår var det handledarutb i 3 och en halv timma. Väldigt interessant faktikst. Så snart kan jag ut och öva med lillebror.

Har även möblerat om i matrummet, det är sånt jag gör när jag verkligen inte vill plugga men ändå inte har samvete nog att sätta mig i soffan =o) Det blev nog inte bättre än innan men det gör att vi får plats några fler runt bordet och det behövs ju nu i helgen när vi ska fira världens goaste 3-åring. Det blir firande både på lördag och söndag med släkt och vänner och på måndag när den riktiga födelsedagen är så blir det Han som får bestämma middag, efterrätt och kvällssysselsättning. Inte omöjligt att det kommer någon och firar honom på måndag oxå, få se vad som händer. Ska iaf inhandla fika inför helgen idag. Lilleman har önskat glass istället för tårta och självklart ska han få det då. Med ljus och strössel =o)

Ikväll blir det fredagsmys med tacos på Lillemans begäran, ska bli både mysigt och gott. Träffade inte honom på hela dagen i går för han hade gått och lagt sig när jag kom hem. Men idag hämtar jag honom tidigare på dagis och då ska vi fika och leka tills Pappa kommer hem.

Nu är det dax att göra sig redo för skolan och ställa in hjärnan på att agera miniräknare.

Plugga plugga plugga.......

Nu har jag kommit till slutskedet på Företagsekonomin.... äntligen! Det ska bli skönt när man "bara" har ämnen i skolan. Förhoppningsvis blir det lite bättre med motivationen när man har klasskamrater och en lärare att stå till svars för. Just nu håller jag på med en inlämningsuppgift och i morgon ska jag göra slutprovet... spännande. Jag har fortfarande inte fått något resultat på förra veckans prov.

I eftermiddag ska jag på handledarutb med Lillebror och Mamma. Lillebror ska äntligen ta sitt körkort så jag och Mamma ska övningsköra med honom. Tre timmar skulle det vara så jag får nog ut på långpromenad om mina fogar ska reda ut det. Har ju redan börjat få foglossning och det är väldigt oskönt. Men rör jag på mig så känns det bättre och lilla hunden blir nog bara glad om det blir en lite längre runda idag.... det regnar ju inte =o)
Ska kolla med grannen me om hon vill följa med.

Nej nu måste jag återgå till böckerna....
Tur man har sitt moraliska stöd hos sig så man får något gjort =o)

Vår lilla tjockiskatt... börjar bli farbror... 12 och ett halvt år nu...

Kära Matte

Jag anser inte att jag är en speciellt krävande hund. Ni behöver oftast inte skämmas för mig och jag är lagom storlek för att inte vara i vägen. Jag låter er raka mig, leka med mig, skälla på mig och jag är väldigt givmild med kel och kärlek. Jag tycker även att jag bidrar med en rolig stämning i hemmet då jag släpper ifrån mig annurlunda dofter och tar onödigt stor plats i er säng om nätterna. Jag håller även bra koll på katterna, ser till att ingen kan smyga sig in obemärkt. Jag hjälper till att hålla nere komposten genom att äta upp era rester efter middagen utan att någonsin gnälla över kryddningen eller att det smakar lite bränt.
Är det då verkligen för mycket begärt av denna lilla, söta, oskyldiga hund att ha en enda önskan???

JAG VILL INTE GÅ UT NÄR DET REGNAR!!!!!!!

MVH

Er trogna hund.



Jobb och Kalas

Jag är inget stort fan av hösten, det blåser jämt, blir mörkt tidigt och ljusnar sent och så är det sååååååå kallt. MEN, detta är ganska mysigt ändå.

Vi har ju faktiskt blivit bortskämda men en väldigt vacker höst i år så jag får väl inte klaga. Men det är kallt =o)

Idag har jag jobbat och det var riktigt roligt. Det var bara 4 timmar så det hann inte bli tråkigt.

Efter det åkte vi in till Lillebror och firade lilla stumpans 2 årsdag. Ungarna hade kanonroligt och lekte och Lillebror hade gjord jättegod tårta. Mycket trevligt!! Även Lillfisen fick paket så var så lycklig så =o) Min storebror jobbar nästa helg och kan inte komma på hans födelsedagfirande så han hade paket med sig till honom idag. Plus att Mamma och Mormor tyckte det var synd att han inte skulle få öppna paket så de hade paket till honom oxå. Han är så härligt bortskämd och älskad =o)



Nu är det kallt....

Man brukar märka på djuren när det går mot vinter. Katterna sover inne och lilla hunden kryper längre och längre upp i sängen om nätterna.

Det är nog dax att sätta igång värmen nu =o)

Idag är det fredag med tre underbara timmar matte =o( Det gick förästen bra på provet, 33 av 35. MVG. Svenskan gick väl bättre än jag trodde oxå. Men läraren verkar inte kunna bestämma sig för vilket betyg jag skulle få, det står både MVG och VG+. Ska gå igenom det på tisdag så då kommer väl domen. I vilket fall så är det ett bra bra betyg så jag e nöjd.

I morgon ska jag jobba, det var länge sen nu. Sen är det kalas för Brorsdottern som fyller 2år på söndag. Men vi firar henne i morgon. Ska bli trevligt att träffa hela familjen samtidigt.

Nu ska jag försöka göra lite läxor innan skolan börjar...

börjar känna mig lite tjock nu...


fast man kan fortfarande tro att jag ätit för mycket....

Lilla prinsen på ärten =o)

skolpropp

Idag känner jag att jag är riktigt trött på skolan.... ingen motivation alls. Det är så jobbigt när det blir så för jag kommer så långt efter. Det värsta är oxå att det spelar ingen roll om jag försöker sätta mig med läxorna för det går inte in iaf. Jag hoppas verkligen att vi får tillbaka matteproven i morgon och att det visar ett bra resultat, då kanske man blir lite peppad igen. På torsdag ska vi få svenskaproven men jag har inge höga förhoppningar om att det har gått så bra där. Jag tycker verkligen onte om att skriva uppsats.

Nej! Nog gnällt!!
Lilla "Smulan" är nu mellan 13 och 15cm lång mellan huvud och stjärt. Hörseln utveklas för fullt så stackarn kan nu höra min röst hela dagarna. Vikten är ca 280g. Coolt =o) Har inte känt så mycket fosterrörelser de senaste dagarna men lite är där iaf så jag ska väl inte bli orolig. Tänkte jag skulle ringa MVC nu i dagarna och se när det är dax för nästa besök. Har ju haft en hel del huvudvärk så det hade ju varit bra att kolla värdena ifall jag behöver järntillskott.

Lillfisen har haft Gosedjursfest på dagis idag. Han hade en känguru med sig. Det verkade som om de hade haft det roligt och han hade fått berätta för alla om sin känguru. Större delen av dagen hade de spenderat utomhus så han var väldigt trött när han kom hem. Somnade i famnen på Pappa redan strax efter sju. Lilla snuttungen.
Försökte mig på att klippa honom nu i kväll men det var lättare sagt än gjort. Fick åtminstone bort tofsarna från öronen =o) 

Söndag kväll.

Vilket underbart väder det har varit i helgen. Lite kallt men det gör inget när solen skiner. Igår var vi inne hos Lillebror på förmiddagen och fikade och lekte. Det är så mysigt att se hur mycket ungarna tycker om varann. Mycket trevligt iaf!!
Efter det blev det lunch-grillning på verandan och sedan en mysig hundpromenad för hela familjen. Gubben gav sig inte iväg förrän kvällen så han hann natta Lilleman innan. Sen blev det lipfilm för mig med chips och dipp. Den var inte jättebra men den var sån att jag var tvungen att se hur den slutade... jobbigt bara att den inte slutade förrän kvart i tolv. Var lite lagom trött när Lillfisen ropade i morse. Men jag lyckade få in honom hos mig och vi låg och tittade på tv en stund så man fick en stund på sig att  vakna. Sen var det bara att ta tag idagen. Kallt som attan var det så vinteroverallerna kom fram när vi gick med hunden. Så skönt när man bara kan dra den utanpå pyamasen =o)  Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och tog Gubbens mamma med oss ner till Ronneby när vi skulle hämta Gubben vid tåget. Gick en runda på Maxi och Lillfisen fick ett par jättefina höstkängor. Gubben var inte jättepigg när han kom och har väl varit mer eller mindre som en zombi hela eftermiddagen. Men han följde iaf med på hundpromenaden i det fina vädret och efter middagen åkte vi ner till grannarna och fikade på hembakad päronpaj!! Smaskigt. Lillfisen var helnöjd för han hade en knanelbulle med sig och fick även en glass. Det är så mysigt att se hur glad han är för våra grannar... och känner sig väldigt hemma där.

Nej, nu är det dax för sängen... Alla grabbarna har gått och lagt sig för länge sen så jag får väl göra detsamma =o)

Fredagsmys

Matteprovet avklarat.... Som vanligt har jag ingen känsla för hur det gick men jag svarade på allt iaf så jag tycker jag har gjort mitt bästa...

Efter en promenad med hunden så var det dax att hämta Lillfisen och jag blev så glad när jag kom till dagis. En av fröknarna kom fram och öste beröm över honom. Han berättade hur duktig vår lilla goding är och hur bra allting går. Det som var extra roligt var att det kom helt spontant utan att jag frågade. Det är andra gången nu på kort tid som de helt utan anledning talar om hur go och duktig han är. Förra gången fick jag även höra hur artig han är och alltid tackar och plockar undan efter sig. Jag blir så stolt så jag har svårt att sluta le =o)

När vi kom hem fikade vi i lugn och ro och sen hoppade Lillfisen i badkaret. Så skönt att ha det avklarat så vi kan har fredagsmys i soffan hela kvällen sen. Det blev tacos som Lillfisen har pratat om hela veckan och film. Tingeling och Upp.

Nu är det dax för Doobidoo och jag hoppas Gubben kommer tillbaka snart från hundpromenaden.

Han börjar bli säker på att äta tacos nu =o)

O hur snygg e inte denna killen då =o)



Världens finaste lilla kille!! Detta är årets "skolfoto".

Idag är det dax för matteprov.... suck. Ska vara på skolan om en timma. Har suttit och gått igenom de olika räknesätt som kommer att komma på provet men risken är att läser jag för mycket kommer jag bara överanalysera det sen... eller få en total blackout.

Ikväll är det fredagsmys med familjen. Lillfisen har pratat om tacos hela veckan. Ska bli gott!! I morgon har vi pratat om att åka in och hälsa på lillebror en stund. Han har tösen denna helgen så ungarna kunde få leka lite. Skulle även vilja hinna träffa grannarna en stund innan Gubben ger sig iväg. Han ska på "grabbkväll" och kommer inte hem förrän söndag. Tur att det går en tjejfilm på tv så jag kan få gråta ut och få lite hormonutlopp utan att någon behöver se det ;0)

Mycket bebissnack

Det blir en del bebissnack nu när man är mitt uppe i det igen. Det konstiga är att förra graviditeten var det väldigt mycket prat och förväntningar fram till v 25 ungefär... sen blev det liksom mättat och bara en lång väntan till själva förlossningen. Man vande sig med att ha en stor mage och man mår ju faktiskt ganska bra den tiden innan de jobbiga sista veckorna kommer. Fast Lillfisen kom ju lite tidigare än beräknat så det hann ändå inte bli så drygt. Dessutom hade vi ju fullt upp med renovering och ombyggnad just då. Dagen innan Lillfisen är född så tapetserade jag och Mamma vardagsrummet och gick långpromenad med hunden =o) Så jag kan ju inte ha lidit så värst mycket.

Kolla in detta lilla knyte!!








o idag...



en sån stilig kille... snart 3 år =o)

Får jag lov att presentera "Smulan"

Idag var det efterlängtade ultraljudet. När Lillfisen låg i magen så kallade vi honom för "Skorpan", så då måste ju detta vara "Smulan" =o)

Den sista bilden är ju 3D och man ser huvudet från sidan med konturerna från näsan, munnen och hakan.... Häftigt!!

Vi fick en jättegullig barnmorska som verkligen gjorde allt hon kunde för att se om det var en flicka eller pojke... men, benen i kors och nvelsträngen i mellan. "Smulan" ville verkligen vara hemlig. Mycket livlig var den iaf. Fullt ös under hela undersökningen. Den hade växt som den skulle och det slutgiltliga datumet blev 11:e Mars. Men har den lika bråttom som sin bror så kan det bli redan 1:a Mars. Ja ja... den kommer när den är redo =o)

 

Fullspeckad och rolig helg

Nu är det måndag igen och man sitter med läxor och en lagom skön huvudvärk.
Men helgen var rolig. Lördagen spenderade jag i kalmar på IKEA med lillebror. Köpte lite småplock till mig själv men huvudsaken med resan var ju att få till brorsans nya hem. Och det tyckte jag nog att vi fick till rätt bra. Kvällen blev lugn och skön i soffan och vi gick och la oss tidigt. På söndagen sen fick jag ett SMS från en tjej i byn som har barn i samma ålder som lillfisen. Vi gick i samma mammagrupp efter förlossningen. Hon och hennes familj var ute och lekte och skulle grilla korv och de undrade om vi ville komma dit. Jättekul. Vi har pratat om detta i 3 år men det har aldrig blivit av.  Så vi packade lite matsäck och tog fyrhjulingen ner och hade kanonmysigt. Ungarna kom jättebra överens när väl blygheten hade släppt och det kastades boll och fikades. Det var även väldigt roligt att få se deras hus invändigt. När jag växte upp så bodde det en karl med hästar där och jag har även haft min första häst där också en tid, men aldrig fått se huset från insidan. Det var jättefint. Gubben fick inte följa med in utan var kvar hos barnen ute =o)
När vi kom hem därifrån ringde jag min far som jag fortfarande inte hade träffat sen de kom hem från USA och kollade om de skulle vara hemma. Jag och Lillfisen åkte dit en runda medan Gubben gav sig iväg för att hjälpa lilla mamma med bilen som inte ville starta. Lillfisen fick en såpbubblepistol och var hur nöjd som helst. Senare på kvällen åkte jag in till Lillebror med ett köksbord som vi hade liggandes och hade även låvat att hjälpa honom hämta ett soffbord. Plockade upp Mamma på vägen som också hjälpte till.

Nu är det snart dax för promenad med hunden så det är väl lika bra man pluggar lite till.

Lek och grillning

 

v 18

Idag går vi in i v18... helt plötsligt känns det som om tiden bara rusar iväg. Igår kväll kunde även gubben känna sparkarna med handen. Det är mellan nio och tio på kvällen som det är som tydligast. Förmodligen när jag har varvat ner =o)

Nu är även svenska provet klart men jag känner mig inte jättenöjd. Jag tycker verkligen inte om att skriva uppsats. Men det är gjort iaf. Har även haft mitt betygsamtal med Dataläraren från NTI. Jag gjorde mycket bättre ifrån mig på proven än vad jag hade hoppats på så han sa att jag hade ett VG med goda marginal. Kul!! Jag upptäckte ju för lite sen att jag hade ett betyg i datorkunskap från förra gången jag gick på KomVux. Då fick G. Så det kändes ju bra att jobba upp det till VG istället. Plus att det var verkligen nyttigt att få uppfriska minnet och komma underfull med alla finesser som man inte vet att de finns.
Nästa vecka är det dax för prov i matte. Har ju bara haft en inlämningsuppgift i matte än så länge och det gick så bra som det kan gå. Alla rätt =o)!!! Så nu hoppas jag på att slippa hjärnsläpp på provet så det oxå går bra.
Engelska har jag gett upp på distans och ska nu istället få gå på lektionerna i skolan. Hade ju muntlig redovisning i tisdags och vi blev sittandes o prata lite efteråt och jag beklagade mig för att jag tyckte det var svårt med motivationen på egen hand. Så läraren tyckte absolut att jag skulle gå över till lektioner istället. Känns faktiskt jättebra och lektionerna låg bra på schemat oxå.

I morgon ska jag köra till Kalmar med lillebror. Han vill till IKEA och fixa lite möbler till nya lägenheten. Han flyttar idag. Ska bli ganska kul att komma hemifrån lite plus att Gubben och Lillfisen behöver lite tid för sig själva.

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0