En portion gröt om dagen gör riktigt gött för magen

Det kan Nico intyga =o)

Stora killen har börjat med annat än ersättning. Först fick han prova potatis och palsternacka i ett par dagar men var inte jätteimpad. Sen fick han testa fruktpuré och började nästan hugga efter skeden =o) Men nu håller vi på med att vänja in gröt för att kunna byta ut kvällsmålet. Gröt mättar ju mer och det blir inte lika mycket kiss under natten eftersom det inte är lika mycket vätska i gröten som i ersättningen. Det går faktiskt riktigt bra... särskilt om man får fruktpuré till =o) Och magen fungerar toppen som en liten extra bonus.

Idag är det Stefans sista semesterdag och på måndag är det tillbaka till vardagen igen. Meningen med denna semestern var att få så mycket som möjligt gjort på huset men oxå att hitta på lite bus tillsammans. Så vi har gjort lite dagsutflykter till Kalmar, Malmö/Köpenhamn och Trossö med Axel. Att åka Axel var något vi länge har pratat om med Jonathan, likaså att åka tåg. Så det blev tåget tur och retur från Malmö till Köpenhamn där vi gick på ströget och kollade in nya Disneybutiken.

Jonte var inte så sur som han ser ut att vara på bilderna. Det var en jättemysig dag....

Men det har jobbats på huset oxå...

Tre av fyra fönster sitter på plats och det börjar mer och mer se färdigt ut från utsidan.... Sen är det bara insidan kvar =o)

Den 19:e Juli hade jag en date med min Mamma. Vi fick en trerätters middag på Karön av min söta lillebror i födelsedagspresent. Självklart valde vi en kväll när det var han själv som lagade maten åt oss och vi kunde inte har haft det bättre... Se själva:


Snacka om myskväll!! Supergott va det oxå =o)


Måste ju oxå nämna att jag äntligen har kommit till skott med att skala av Jonte håret.... så snygg han blev =o) (snyggare)

 

Åh som vanligt kommer lite ögongodis på grabbsen ;o)

 

 

 

 


Dystert för lilla familjen i skogen....
LillHusse 

MiniHusse

Mattes knä

Husses knä

Vår Älskade Helge

2004-03-17  -  2011-07-20

Saknaden gör ont....

Glasklart =o)

Fullt upp med att göra allt och ingenting

Nu är det ett tag sedan jag var här... kan nog bero på att min kära man har semester och vi faktiskt umgås.... nääääää, inte då. Det beror på att jag har fallit för grupptrycket och skaffat mig en smartphone!! De ni =o) Men jag kan ju inte vara så vanlig som min man och ta en IPhone utan jag har numera en Sony Ericsson Xperia Arc. Men det är modernt nog för att vara jag =o) Och nu är det ju så att jag inte riktigt kan med min nya telefon så därför har datorn blivit liggandes och det har pillats en hel del på den där pekskärmen. Fina bilder blir det iaf för kameran i den är mycket bättre än den andra. KUL!

Uppdatering av mina goa barn:

JONTE:

har badat i havet

har byggt sandslott

har varit på "Tossia" för 1:a gången

har åkt Axel tur och returhar skrivit hela sitt namn för 1:a gången

har haft lekdag med kusinenhar badat i morfars pool

och lekt med fingerfärg

NICO:

väger numera 8530g och är 67,5cm långtycker fötterna är fantastiskt roliga att leka med

har rullat över från mage till rygg för 1:a gångenhar suttit i sin matstol för 1:a gångenhar varit (sovit) på "Tossia"

och fick oxå vara med på fingerfärgsmålningen (fast med fötterna)
Idag är det fredag och det ska mysas med tacos ikväll. Och nu ska jag och Jonte ut och se hur det går för Stefan och svärfar som sätter in förnster på övervåningen =o)

Klibbigt....

Det är nog den bästa beskrivningen på dagens väder.... klibbigt. Det hade behövt regna och åska lite och med min vanliga tur så kommer det säkert till natten så jag inte får en blund.... Det har varit väldigt varmt de senaste dagarna och luftfuktigheten är väldigt hög. Kan man se för Nicos lugg är lite extra yvig...

I onsdags fyllde min lilla Pappa år och det bjöds på grillat och god tårta. Vädret var toppen och Jonte lyckades övertala sin Morfar att bada i poolen. Han är mer vild än tam när det gäller vatten (Jonte alltså) och hade väldigt roligt!!

Här är lite annat kul från veckan:

Fika hos

och där hittade Jonte en ny inneboende i deras "vinkällare"

"oss bröder emellan"

kul på hjul med pappa

lunchfika i egen trädgård

ny uppskattad leksak

o lite andra mysbilder på barnen

I lördags bjöd grannarna till grillkväll. Jättemysigt!! Barnen lekte och hade kul och vi vuxna pratade en massa skit och åt och drack gott.

Det blev glass till efterrätt =o)

Nico sov jättegott hela eftermiddagen och kvällen.... men när vi kom hem (ca kl 23) DÅÅÅ kan man se ut så här:

och så ska man vara vaken i 2 tim oxå =o) Skrotunge!!

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0