Trevligt med sällskap en stund...

Det är så lätt att fastna här uppe i min lilla bubbla. Hur mysigt det än är att bo som vi gör så kan det ändå bli ganska ensamt. Särskilt just nu när man drar sig för att ge sig iväg någonstans pga att det blir lite av ett projekt bara att klä på sig ytterkläderna. Önskar vintern kan ge sig nu och låta våren få komma... det är ju iaf Mars i morgon =o)

Men iaf... Det är väldigt trevligt när lilla Mamma kämpar upp sin lilla golf för våran hemska väg och pratar en stund =o)

 

Förra veckan hjälpte hon mig med att färga håret oxå så min blonda bena blev osynlig igen. Den dagen åkte faktiskt jag och Jonte in till henne. Jonte tycker det är så roligt att få komma hemifrån lite och så finns det ju leksaker där som inte finns hemma. Dessutom låter ju Mormor honom sitta vid datorn och spela spel =o)

 





Han brukar även få sitta vid datorn hemma hos Farmor oxå med något anpassat spel för hans ålder. Det är bara jag som tycker det är för tidigt med datorer när man är tre så hemma får han inte sitta med det. Vi har ingen dator som är lämplig för honom heller utan får nog fixa en datahörna med en stationär dator när det blir dax för det. Idag behöver man ju inte lära barn det här med datorer utan det kommer automatiskt vare sig man vill eller inte. 

I lördags fyllde Stefan år och fick nybakade kladdkakemuffins, kaffe och paket på sängen. Han fick nästan öppna paketet själv =o) Jonte hade lagt ner mycket möda och tid på att slå in det så han tyckte nog att det var han rätt att få öppna det oxå =o)
 Tyvärr så var lördagen en dag när Jonte behövde gå på toaletten men panikvägrar så vi spenderade nästan hela lördagen inomhus och större delen på toaletten. Ingen jätterolig födelsedag för Stefan. Men söndagen blev bättre och vi var iväg en runda och handlade och kikade i affärer. På vägen hem var vi inom Pappa och Ann och fikade och Jonte fick en knäkompis vi bordet.

Idag är Lillfisen på dagis och de skulle vara på Loftet i sina grupper så det ska bli spännande att höra vad de har hittat på idag =o)

 

 

Gnälligt värre...

Inatt har Smulan lurat mig att det var dax att komma ut. Regelbudna sammandragningar mellan 01:00 - 03:00, var 10.e min gjorde att man satt ju bara och väntade på att det skulle öka så jag kunde ringa Mamma och väcka Stefan.... men nej då. Istället lugnade det ut och satte sig som en fruktansvärd värk i ryggen... suck. Så det där med sömn vet jag snart inte vad det är. Inte för att jag inbillar mig att jag ska få sova mer när Smulan är ute men då beror det förhoppningsvis inte på att jag har ont iaf utan att man åtminstone kan vila bekvämt de stunder som ges. Ja,ja, nog gnällt!

Nu ringde Mamma och sa att hon var på väg så jag ska försöka ta sats så jag kommer upp ur soffan och sätta på lite kaffe.

 

Vem man är och Vem man vill vara...

Jag har en dålig vana av att alltid vara som andra vill att jag ska vara. Jag tror att många människor runt mig tror att jag är en stark, självständig och prinsipfast person som är trygg i det jag gör för att jag oftast visar bra resultat i det jag tar mig för. I själva verket handlar det om att leva upp till andras förväntningar. Jag har alltid fått höra den underbara frasen "Du kan om du vill". Men om jag inte vill då?? Jag har alltid tagit hand om mig själv. Ingen har någonsin behövt oroa sig över min situation. Men någon gång hade det varit trevligt om man bara fick bryta ihop utan att chocka hela omvärlden. Att kunna få gråta någon annanstans än i ensamhet och kanske t o m misslyckas med något utan att bli knuffad till "gör om gör rätt". Alla vill väl få vara små och ynkliga ibland..... MEN! Nu har det ju alltid varit så här så frågan är ju om det går att ändra på det nu. Nu lever man upp till sin roll som stark och trygg så det har ju blivit en vardag. O missförstå mig inte. Det är ju inte fel att vara självständig, stark och trygg.... om det nu var den man egentligen var. Men att spela en roll och ha en fruktansvärd prestationsångerst för att leva upp till andras förväntningar..... inte lika roligt. Det har t o m gått så långt att nu förväntar jag mig själv att alltid vara lite bättre, lite duktigare och ständigt med ett leende på läpparna.


Idag är det torsdag och Jonte är på dagis. Bästisen mötte honom i hallen så det blir förhoppningsvis en bra dag för honom. Själv ska jag försöka styra upp hemmet lite.
Igår kväll var jag och Stefan hemma hos Farmor och Gary. Farbror Niclas har varit hemma i Sverige så det blev lite smörgåstårta och umgås lite innan han ska hem igen. Jonte har ju haft det lite jobbigt med sin mage efter sista sjukvändan och är väldigt trött och sliten så han var hemma med sin Farmor för att kunna komma isäng i tid.

Ikväll ska vi åka och storhandla hela familjen och sen bara slappa.... Om man får plats i soffan =o)

Detta är ingen ovanlig syn numera i vår vardagsrum om kvällarna... så man får vara snabb om man vill sitta =o)

 

NUU börjar det kännas verkligt!!!!

Kolla kolla!!



 

Nu står takstolarna på tomten och för första gången slår det en att det faktiskt kommer att hända. Vi ska få på en våning till. Vi har pratat, beställt, lånat pengar och planerat.... men först nu är det på riktigt. När man kan se och ta på det =o) Lovely!!!

v 38

Idag går vi in i v 38. Känns konstigt att det snart är över.

Solen har lyst på oss idag, mycket trevligt. Men attans så kallt det har blivit igen. Jonathan blev hämtad av Farmor vid middagstid så jag och Stefan tog en gemensam promenad med Helge. Det riktigt bet i kinderna.

Jonathan ska sova hos Svärmor inatt så jag och Stefan ska faktiskt gå ut och äta tänkte vi =o) Var inte igår direkt. Blir inget särskilt utan vi tänkte prova den nya sportbaren i Lyckeby.... bara för att göra något iaf. Det får bli vårt Alla Hjärtans Dag-firande.

 

Allt bra med Smulan

Min barnmorska var nöjd med mina värden och konstaterade att huvudet nu är fixerat. Den har legat likadant de tre sista gångerna nu men ansiktet mot min höger höft.

Hjärtljuden låg på 140 och då var nog inte Smulan ens vaken =o) (Kan det vara en liten Nikki eller Joline som ligger där inne??) Det konstiga är att utan att ha haft någon direkt känsla för om det blir en flicka eller pojke så har vi bara pratat om flicknamn. Vi har inte ett enda förslag på pojknamn. Får nog lägga en eller två funderingar på det oxå... om ifall att =o)

Jonte har tillbringat några timmar hos Mormor idag så jag kunde uträtta ärenden och det känns så skönt att ha det gjort. Fixat med mitt körkort, fryst träningskortet och handlat mat för resten av veckan.

När jag sen hämtade Jonte igen så åkte vi in till biblioteket för han ville så gärna det. Vi hade jättemysigt. Han tycker det är så roligt att kunna gå och plocka en bok, bläddra lite i den och tycker han den ser rolig ut så läser vi den annars sätter han tillbaka den och plockar nästa. Barnavdelningen på biblioteket är riktigt mysigt inredd med bord och stolar i passande storlekar och även en stor fotölj som både jag och Jonte lätt får plats att sitta i berdvid varandra, trots min tillfälliga extravolym. De har inte bara böcker utan ritsaker, tågbana och en myshörna med en massa gosedjur i. Fast det är ändå böckerna som lockar Jonte mest och det är riktigt roligt.

I morgon är det dax för dagis igen och man märker att han saknar det nu. Han frågade det första han gjorde i morse om han skulle dit. Ska försöka hitta ork och lust till att städa här i morgon medans han är på dagis nu när jag har fått alla mina ärenden uträttade idag =o) Få se hur det blir med det..........

Hicka i magen

Det är en lite konstig känsla när Smulan har hicka. Jag hann undra en hel del vad den sysslade med innan jag fattade att det faktiskt var hicka. Ja, ja, varje livstecken är ju positivt... även om det är lite påfrestande =o)

Det blev en bra dag idag!! Jag och Jonte har tagit det lungt på morgonen och sen kom mamma ut och fikade och vi gick en promenad med Helge. Vi hoppade sönder ispölar och kastade pinne till Helge. Frisk luft gör gott för själen. Det var lite isiga vindar bara så Jontes väl insmorda kinder blev röda i alla fall.

Sen kom den ej så populära bajsstunden som vi har väntat på i en vecka. Ungstackarn hade det jättejobbigt och blev väldigt trött efteråt trots sin chokladbelöning. Men han slappnade äntligen av och blev gamla goa Jonte igen. Vi tog en tur till Leksakshuset för att hitta på något och han köpte sig en bil för egna pengar och även en nyckelring till Stefan som han tyckte att han skulle ha i "Alla Hjärtans Dag"-present. Han är så söt.

I morgon är det dax för besök på MVC igen. Ska bli intressant och se vad hjärtljuden ligger på nu =o) Jonte ska vara hos Mamma/Mormor under tiden så han ser fram emot morgondagen.

v 37

I lördags gick vi in i v 37 så nu är Smulan färdigbakad =o) Ca 32cm lång mellan huvud och rumpa och väger ca 3kg.  Detta innebär att förlossning kan starta precis när som, det är ju Smulan som avgör när det är dax. Om det vill sig illa kan det ju dröja 4 veckor till men det får vi verkligen inte hoppas. Det mesta är förberett inför Smulans ankomst. Jonathan har skruvat ihop sin gamla spjälsäng så den står färdigbäddad i vårt sovrum och jag har rensat bland Jontes bebiskläder och tvättat upp tre storlekar med ombyten. Liggdelen till vagen är hämtad och babyskyddet är bokat och bara till att plocka upp när vi behöver det. Har oxå packat BB-väskan med allt till bebisen, lite av mina saker men inget till Stefan än. Tänkte han skulle få bestämma själv vad han vill ha med sig. Vi är iaf överense om att packa dricka och godis. Förra gången glömde vi dricka och hade panpizzor med oss. Det blev aldrig läge för mat för det tog inte så lång tid men stackars Stefan hade nog behövt en och annan energidryck. Vi mammor blir ju väl omhändertagna men papporna behöver ju oxå fylla på med ork. Det är ju inte säkert att det blir läge för att gå ifrån och handla mitt i =o)

Nu har min lilla goding vaknat och han känns feberfri så nu ska vi ta tag i dagen.

Tillbaka igen

Nu har vi fått tillbaka nätet igen... ÄNTLIGEN!! Det är verkligen tur att jag inte går i skolan längre för då hade det varit riktigt tufft att komma ifatt sig nu. Men som tur är så gör jag ju inte det.

Det har väl egentligen inte hänt så mycket sen jag skrev sist. Jag och Jonte försöker hitta på lite bus när vi e lediga men just nu har han haft massa feber igen så helgen har varit stillsam för hans del. Idag är han dock feberfri och var fortfarande när han la sig så jag håller tummarna för att det är på rätt håll nu.

Tänkte jag kunde visa vad vi hittat på den sista tiden =o)

Mysiga fikastunder med Mamma/Mormor



Yttligare ett besök på Marinmuset... så Stefan oxå fick följa me



Utelek hemma



Lekstund på Stumholmen efter fika hos Mormor/Momomo



Besök på stadsbiblioteket



Utnyttjat världens bästa lekplats..... vår skog



Filmstunder



Mer utelek hemma, man vet inte hur bra man bor egentligen



Vid sämre väder får man leka inne



Tillbaka på stumholmen igen, denna gången med Kusinen Millie och Morbror Tommy, efter fika hos Mormor/Momomo



Och sen blev han sjuk... inte mycket ork i honom här



I morgon har jag bestämt att det ska bli en bra dag, om jag har den inställningen när jag vaknar så kan det väl inte bli fel. Ska försöka städa av lite och åka och handla med Jonte. Med lite tur är det fint väder så vi kan vara ute lite oxå. *hoppas hoppas hoppas*

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0