Grattis i efterskott till Lillebror

Denna läckerbit är min Lillebror och blev precis 24 år. Igår firade vi honom med smörgåstårta. Kusinerna fick leka och vi hade väldigt trevligt. Tyvärr så kunde inte min Storebror vara med så länge för han skulle jobba men han hann få i sig lite tårta iaf.

Min Lillebror och hans tjej köpte en Angelsouds när de väntade barn och igår fick jag låna hem den!!! De tyckte att jag skulle vänta med att prova den i iaf ca 2 veckor till för att vara säker på att man hittade ljud men självklart kunde jag inte vänta =o) Först hittade jag bara mina egna hjärtljud men efter en stund så hittade vi bebisens hjärta oxå =o) Helt underbart att få höra att det slår. Jag och gubben satt och räknade och fick det till ca 160 slag per min. Om man ska tro på myterna så säger det att det är en flicka!!! Till Gubbens stora skräck ;o)

Lite bilder från igår:

 

Söndag

Idag är det Söndag och solen skiner!!! Det är inte jättevarmt men väldigt skönt. Har precis gjort klar min läxa och skrivit första provet i Datorkunskap. Gubben tog Lillfisen och hunden med sig och åkte en runda för att jag skulle få sitta ifred och det var väldigt vad tyst det är här =o) Känns nästan kusligt...

I eftermiddag ska vi in till min Lillebror som fyllde år igår och äta smörgåstårta... SMASKIGT!! Mormor har gjort smörgåstårtor på våra födelsedagar så länge jag kan minnas och man tröttnar aldrig. De är helt fantastiska.

Ska även passa på att ta vara på det fina vädret och få lite gjort i trädgården innan hösten kommer på allvar.

Magen har börjat växa så det syns nu att man är gravid. De som inte känner mig kan nog tror att jag bara ätit för mycket för det är ju ingen gravidbula än.... men jag vet att det är så =o) Har börjat med att lägga en speldosa på magen någon gång per dag för att ha en melodi som den känner igen sen när den kommer ut. Jag vet att hörslen inte utvecklas förrän i v 24 men det finns studier som visar att de reagerar på ljud redan nu via något annat än öronen. Lillfisen tycker det är kul att få "spela för bebisen" och drar upp speldosan gång på gång. Jag hoppas den håller tills bebisen kommer ut ;0)

Nej nu måste jag ta tag i dagen innan den rinner iväg... tjao

v 13

Idag går jag in i v 13 i graviditeten =o) Nu minskar missfallsrisken med 65% och barnet är så gott som färdigt och ska bara mogna och växa för att klara ett liv utanför livmodern. Helt galet faktiskt. Tänk vad fantastisk en kvinnokropp är, kan produsera en helt ny människa med hjälp av ett "frö" från mannen. Och på bara 13 veckor så har detta lilla liv redan fingrar, tår, ögon, öron, alla inre organ klara och ligger där och övar sig på att andas och tränar sina armar och ben. Till och med tandanlagen finns redan. Och det enda som vi kvinnor behöver göra är att ta hand om oss själva, vila när vi behöver och äta rätt.... och så sköter sig resten självt. Visst, man mår inte toppen hela tiden, det kan ingen påstå. Men det är ju såååå värt det.

Just nu är det meningen att jag ska göra mina läxor innan det är dax för 2 1/2 timme Matte på skolan.... hmmm. Går inte så bra med det. En av anledningarna är det här:Hur lätt är det att konsentrera sig när någon ligger och fullständigt stirrar ut en =o)

Jaja, får ta igen det sen...

Mitt ben ser förästen mycket fint ut nu, färgglatt ;o)
Försökte räkna hur många olika färger jag kunde hitta: blå, lila, röd, grön, gul, brun och rosa. 7st!!

Tjusigt va!?

Höstrusk =o(

Idag är vädret deprimerande.... Full storm och regn. Men de sa faktiskt på Radion igår att början på September kan bli fin igen så man skulle inte lägga undan sommarkläderna än. Vi tror på det tycker jag!!

Idag är mitt ben mycket finare och jag tycker det går på rätt håll. Lite stelt precis när jag börjar gå efter att ha suttit still men annars känns det rätt ok.

Ska laga fisk idag... till grabbarnas förtjusning. Jag är ju inte så glad för fisk men av någon anledning så går det att äta när man är gravid. Jag tycker t o m att det är riktigt gott. Märkligt.
Till efterrätt har jag tänkt att jag och Lillfisen ska plocka björnbär och ha till glass. Smaskigt! Får bara hoppas att vi inte blåser bort när vi ska ut och plocka =o)

Hundbett

Jaha... Så här kan man se ut om man försöker gå emellan två hundar som bråkar...

Kan bli lite tokigt ibland.

Det känns ändå rätt ok idag. Man kan tyda hur stort blåmärket kommer att bli så just nu är det nog fint mot hur det kommer att se ut....

Det som känns lite konstigt är nog att det var min egen hund som fick tag i mitt ben när han skulle försvara mig. Och jag kan meddela att en ittrig terrier släpper inte förrän du "plockar bort" honom från benet.
Ja ja, det är sånt som händer. Jag är bara glad att det var jag som kom emellan och inte Lillfisen. Man ska ju alltid se det goda i det onda ;o)

v 12

Nu är det väääldigt länge sedan jag skrev något här. Har varit lite mycket den senaste tiden kan man väl säga.
Jobbet har ju tagit sin tid och så har vi varit på vår Ölandssemester =o) Det blev både djurparken och lådbilslandet som vi planerade. Tyvärr var det ingen rolig stämning på vår favoritkamping så vi kortade ner det några dagar och åkte hem lite tidigare än planerat. Lillfisen var inte riktigt ok heller utan hade problem med blåsor i munnen och svårt att komma till ro på kvällen. Och sömnbrist i kombination med blåsor blev något grinig. Men men. Vi hade det bra ändå och han fick ut mycket av våra utflykter. Spenderade faktiskt en stund på stranden oxå och Lillfisen är ju helt galen i vatten. Mycket roligt!!

Nu är jobbet slut och skolan har börjat. Denna terminen har jag blandat undervisning på plats med distanskurser. Svenskan och Matten fortsätter jag med ute på skolan för där känner jag att jag behöver en lärare framför mig. Därimot Engelskan tar jag på distans tillsammans med Datorkunskap och Företagsekonomi. Ska bli spännande. Det viktiga är att jag fixar självdisiplinen och verkligen pluggar när jag är hemma. Än så länge går det bra men det har ju bara gått en vecka =o).

En annan rolig nyhet är att Lillfisen ska bli storebror!!! Jag är nu i v12. Har varit på mitt första MVC-besök idag och fick en jättegullig barnmorska. De skickar mig på läkarbesök denna gången oxå eftersom vi har hjärt och kärlkrampsproblem i familjen. Det visade ingenting förra graviditeten men det är så skönt att de kollar upp det iaf. Plus att jag får chansen till ett extra ultraljud som jag ville.

Lite bilder från sommar och semester!!

 

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0