Sista Oktober...

Sista oktober innebär att det är Halloween i USA... vi tråkmånsar i Sverige har ju dille på att flytta fest och helgfirande dagar till närmaste helg så Halloween här kommer på fredag. Förra året på "Svenska Halloween" blev jag Fru Grothe =o) och det betyder att på Lördag (5:e nov) firar jag och min man vår första bröllpsdag!!!Barnvakt är fixat och vi ska faktiskt gå ut och äta tillsammans!!


Men idag är det ju bara måndag...
Helgen som gick for iväg med ilfart. Förmodligen för att det var full rulle hela helgen. Lördagen la Stefan på huset och jag tog barnen med mig in till stan och startade med frukostfika hos Mamma/Mormor. Därefter tog vi med henne ut i det underbara vädret som lördagen bjöd på och besökte, inte en men två lekparker. Nico sov gott i vagnen och Jonte hade fullt upp och röjde runt så svetten lackade =o)

Han hade superkul även att han for med huvudet före ner i sanden ett par gånger...

Han tyckte inte inte sand var så smaskens så jag skulle hjälpa honom att få bort det från tungan, och av någon underlig anledning så använde jag en våtservett till det... jag fick veta att den var inte speciellt god den heller... ups =o)
Men mysigt hade vi och glass i solen blev det... kunde vi behöva efter allt spring, kurragömma och hinderbana =o)

Söndagen tillbringade jag oxå med Mamma men utan barnen men med Lillebror... det blev en konstig mening... Iaf, Jag, Mamma och Lillebror for till Kalmar och strosade runt på IKEA. Det var brosans födelsedagspresent från oss. Presentkort, mat och resan dit och hem. Vi hade mycket trevligt!!

Annat kul:

Nico har börjat ta sig fram i en väldig fart nu. Han kryper inte riktigt utan kravlar snabbt som tusan... o sliter i ALLT!!! Han sätter sig upp själv oxå men har inte tid att sitta still utan kastar sig iväg i den riktning som ser roligast ut. Så förra veckan var det första gången som Nico kom och mötte Stefan vid dörren när han kom hem från jobbet =o) Och Ronja tar ofta på sig det stora ansvaret att passa honom... hon e såååå glad för honom...Jahopp... då är det väl dax att ta tag i dagen. I morgon är det 4års-kontroll för Jonathan, spännande!!

Positiv vs Negativ

Det är helt klart höst ute....

O hur vackert det än kan vara så har jag svårt att komma undan höstdeppigheten... Det är jättejobbigt. Försöker se något positivt i allt men det negativa tar alltid överhand. Det är väl för att det negativa känns mer... suck!!

Men ni ska få slippa det negativa och få se allt mitt positiva istället...

Idag blåser det rejält och regnet hänger i luften.... önskar att man bara kunde krypa upp i soffan med filt, en kopp kaffe och en bra bok... meeen det får förbli önsketänkande...

STORT Grattis till min STORA kille!!!!

Min fina Jonathan blir idag 4år.

Det är inte klokt vad fort det går....

Syskon och kastanjegubbar

Igår fick jag och barnen besök av min storebror och lillasyster. Det blev "gofika", svampplockning och massa lek.

Ingen dålig fredag!! Självklart med avslut med tacos... NICE!

Idag har Jag och Jonte gjort kastanjegubbar... det är nog det enda vettiga vi har gjort idag... det säger en del om hur vårt tempo har varit idag =o)

Får väl satsa på att vara lite mer aktiva i morgon... =o)

Hönan eller ägget...??

Hur va det nu, vilket kom först?? Hönan eller ägget??

Självklart har jag en egen teori =o) Det måste vara så att hönan är ett resultat av två olika djurarter som inte matchar varandra men som blev lite kära ändå. De gosar till det och får ett, vad de tror, kärleksbarn. Men de inser ganska snart att det är något fel på deras barn när det ständigt låter som om det sätter i halsen och dessutom bajsar stora vita stenar... dvs lägger ägg. De försöker att gosa till det en gång till och hoppas på bättre resultat men icke... yttligare en höna föds. De två djuren försöker och försöker men det blir bara fler och fler hönor och även en och annan tupp. Och på så sätt har höns satts till världen och då är det ju solklart att Hönan kom först!!

Men i alla fall.....

Vi har tjuvstartat Halloweenfirande då Svärmor/Farmor hade en pumpa med sig hem från skördefesten på Öland...

Jonte tänder stolt sin lykta varje kväll när det har mörknat.

Ronja har haft Herrbesök!!!

Hon tyckte han var så stilig att hon till o med lånade ut sin favvoboll!!

Och så har det busats med bästa tjejpolaren oxå...

Det är himla kul att hon smälter in i familjen så bra som hon gör. Vi trivs väldigt bra med henne och jag har bara behövt skämmas över henne en gång... det var idag när hon trodde att grannarnas fiskdamm var en hundpool. Hon blev ganska förvånad själv över hur djup den var och att hon inte kunde komma upp själv.

Förlåt Johan och Linda.... jag hoppas fiskarna inte fick några allvarliga men...

Som jag skrev sist så tog ju Stefan ledigt för att vi skulle komma ifatt oss här hemma, vilket jag tycker vi har gjort (hyfsat iaf) Men vi passade även på att ha mysig familjetid. Det blev bla simhallen med Jonte, långa promenader, äppelplockning och pajbakande, fiska, träffa vänner och familj, leka och busa...

Men nu är Stefan tillbaka på jobbet, Jonte tillbaka på dagis och jag försöker bara få lite rutiner i vardagen....

Brittsommar!!!

Inte illa, Stefan är ledig från jobbet och det är fint väder!!! Helt fantastiskt!

Min kära Make har tagit ledig för att vi ska få en chans att komma ifatt med sånt som har hamnat efter här hemma och givetvis komma vidare med huset.... så denna och nästa vecka går vi här och plockan och plockar. Fast vi har ju myst en hel del oxå =o)

Liten shoppingtur blev det i måndags och vi fyndade en ny säng till RonjaI tisdags fick vi besök av Familjen Legardt (- Johan)
Ann och barnen var här och grillade korv med oss. Jonte tyckte det var jättekul att ha kompisar hemma =o)

Svärmor/Farmor har oxå kikat ut och hade god mat med sig... Nico tog tillfället i akt att få lite gos

Förra helgen kom Pappa/Morfar och Ann hem från stora landet på andra sidan pölen... USA, och hade förutom massa fina kläder, roliga disney-muggar, bestik och tallrik till barnen...

Har faktiskt våldgästat Pappa/Morfar och Ann idag med =o)

(observera att Nico sitter själv!!)Stefan har lite svårt att smälta att Grannarnas lilla Iris satt själv före Nico ;0) så det blev hårdträning för Nico och bara för det så sitter han själv första gången när inte Stefan är med (hihi)

Ja, grannarna har vi oxå haft hemma på fika och mys i solen!!


Alltid lika trevligt.

Man kan nästan undra hur vi har hunnit nått med hus och hem över huvud taget ;o)

Eftersom det är så länge sen jag skrev sist så har jag ju massa bilder så jag måste bara slänga in några till innan jag gosar upp mig i soffan =o)Ny träningsmetod "Lyft med stor bebis"


Bra med vikter som ökar av sig själv dag för dag ;o)

skogsmamma

Dagbok och spridda tankar

RSS 2.0